Моторошні подробиці аварії російської ракети: Космонавти вижили дивом

Моторошні подробиці аварії російської ракети: Космонавти вижили дивом
Момент старту «Союзу»

Експерт заявив, що ракету було зібрано з порушенням технології

Російський авіаційний експерт Вадим Лукашевич дав емоційне інтерв’ю російській радіостанції «Срібний дощ», під час якого заявив, що російська влада намагається згладити аварійний інцидент ракети «Союз». За його словами, люди на борту корабля врятувались дивом.

Лукашевич зазначив, що апаратура САС штатно відділилась від головного обтічника до початку розвитку аварійної ситуації і не могла вже врятувати космонавтів. (САС являє власне велику щоглу, встановлену на верхньому кінці ракети. Ця щогла обладнана двигунами, які під час виникнення аварії мають зірвати корабель із космонавтами від інших частин ракети і на великій швидкості відвести його на безпечну відстань – «Главком»).

«Голка [САС] була скинута на 115 секунді відповідно до циклограми, а на 118 секунді відбувається відділення чотирьох бокових блоків … З якоїсь причини відділення одного бокового блока відбулося нештатно. Він у момент відділення вдарив основний центральний блок. Ракету розвернуло. Система управління намагалася це якось виправити: ракета почала розвертатися проти потоку. Ситуація розвивалась і через 46 секунд, коли вже не було системи аварійного спасіння, пройшла команда «Аварія ракети». І в цей момент … система відведення (міститься на голковому обтічнику – «Главком») своїми двигунами змогла відірвати космічний корабель від ракети», - пояснив експерт.

«Вони (космонавти – «Главком») пройшли по лезу бритви. Їх спасло тільки те, що аварійна ситуація розвивалася 46 секунд. Якщо б від удару блока зірвався центральний блок їх би просто розмазало. Їх би нічого не врятувало. Їх врятувало диво», - впевнений Лукашевич.

За його словами, говорити, що космонавтів врятувала САС, після того як була відкинута голка з обтічника, у нормальному розумінні не можна.

Експерт заявив, що цю ракету, за його інформацією, було зібрано з порушенням технології.

Нагадаємо, 11 жовтня під час запуску в космос корабля «Союз МС-10» з новим екіпажем МКС сталася аварія, і була здійснена аварійна посадка.

Зазначається, що запуск був присвячений сторіччю російського заводу експериментального машинобудування ракетно-космічної корпорації «Енергія», на якому виготовляють «Союзи».

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: