МОЗ: відвідування храмів на Великдень може нівелювати досягнення карантину

МОЗ: відвідування храмів на Великдень може нівелювати досягнення карантину

Заступник міністра охорони здоров’я вважає, що «не вистачить ніяких сил ні поліції, ні епідеміологів, щоб закрити всі храми і закрити всіх людей»

Фото: Главком

Головний санітарний лікар України закликає громадян відсвяткувати Великдень вдома

Масове відвідування церков на Великдень може нівелювати успіхи, які були досягнуті під час стримування епідемії Covid-19 завдяки карантинним заходами.

Про це повідомив заступник міністра охорони здоров’я, головний санітарний лікар України Віктор Ляшко в ефірі «Свободи слова» на телеканалі ICTV.

«Ми спілкувалися з Радою церков, що потрібно зробити все можливе, аби уникнути масових скупчень людей. Дані, які у нас є, свідчать, що не так багато було порушень у церквах. Були поодинокі порушення, коли вірян допустили в самі храми, але в більшості випадків українці збиралися біля храмів, і були масові скупчення людей. І це може призвести до того, що буде сплеск захворюваності», – сказав він.

Ляшко зазначив, що нині епідемія в Україні розвивається за сценарієм, який передбачає не більше 2% інфікування населення.

«Це та динаміка, яка дозволить нам пройти епідемію без великого навантаження на систему охорони здоров’я і на економіку», – додав Ляшко.

Він також закликав українців відсвяткувати Великдень вдома, не порушуючи карантину.

«Не вистачить ніяких сил ні поліції, ні епідеміологів, щоб закрити всі храми і закрити всіх людей. Ми розраховуємо на свідомість людей. Ще раз закликаю всіх відсвяткувати Великдень вдома, всі релігійні обряди провести вдома, адже так легко зруйнувати в кінці карантинних заходів все те, чого ми досягли, а ми досягли багато чого», – сказав головний санітарний лікар.

Як відомо, МОЗ закликає українців залишатися вдома на Великдень.

До слова, поліція покарала трьох священників, які зібрали натовпи вірян у храмах на Вербну неділю.

Раніше священник розповів, як освятити паски під час карантину. 

Нагадаємо, столичні медики не виключають, що найближчим часом буде пік захворювання, особливо після Великодніх свят, «враховуючи велику кількість інфікованих священників та, ймовірно, парафіян».

    Коментарі — 0

    Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
    Іде завантаження...
    Показати більше коментарів
    Дата публікації новини: