Ляшко назвав кількість хворих на Covid-19, яких одночасно витримає медична система

Ляшко назвав кількість хворих на Covid-19, яких одночасно витримає медична система
МОЗ: межа, на яку ми розраховували і якої притримуємося, – це не більше 3,5 тис. хворих, які одночасного перебувають у відділеннях інтенсивної терапії

МОЗ має як оптимістичні, так і песимістичні сценарії поширення коронавірусу

Медична система України здатна впоратися з одночасно 3,5 тис. тяжкохворих на коронавірус у реанімаційних відділеннях.

Про це заявив заступник міністра охорони здоров’я, головний санітарний лікар України Віктор Ляшко в ефірі ток-шоу «Свобода слова» на каналі ICTV.

За його словами, МОЗ має як оптимістичні, так і песимістичні сценарії поширення коронавірусу.

«Якщо ми не будемо вводити протиепідемічні заходи, карантин і спокійно дивитися на динаміку зростання – ці цифри лякають. Я не хочу їх зараз озвучувати, щоб хтось не відчув надію і спокійно вийшов із самоізоляції, або припинив карантин», – наголосив він.

Ляшко нагадав про динаміку зараження у медзакладах та церквах, де від однієї людини інфікувалися до 80% контактних осіб, тому наголосив на необхідності дотримання карантину під час Великодня.

Головний санлікар також розповів про запас міцності медичної системи у протистоянні з коронавірусом:

«Межа, на яку ми розраховували і якої притримуємося, – це не більше 3,5 тис. хворих, які одночасного перебувають у відділеннях інтенсивної терапії. Це дозволить нам і коронавірус пройти, і рятувати людей від інших тяжких хвороб. Ми вибрали для себе оптимістичний сценарій і відслідковуємо динаміку, щоб або посилювати карантин, або починати процес підготовки для виходу з цього стану», - резюмував Ляшко.

Нагадаємо, столичні медики не виключають, що найближчим часом буде пік захворювання, особливо після Великодніх свят, «враховуючи велику кількість інфікованих священників та, ймовірно, парафіян».

В Україні станом на ранок 13 квітня виявлено 3102 випадки Covid-19. 

На Буковині Covid-19 підхопили вже пів тисячі людей. За минулу добу - 84 нових випадки.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: