У Києві померли ще двоє хворих на Covid-19. Медики чекають піку захворювання після Великодня

У Києві померли ще двоє хворих на Covid-19. Медики чекають піку захворювання після Великодня
В Олександрівській клінічній лікарні міста Києва наразі перебуває 49 пацієнтів з підтвердженим коронавірусом, ще 19 - з підозрою

Чоловіки віком 48 та 74 роки поступили в лікарню у вкрай важкому стані, з двобічною пневмонією

Станом на вечір 13 квітня в Олександрівській клінічній лікарні міста Києва в інфекційних відділеннях перебуває 74 пацієнта, з них - 49 з підтвердженим коронавірусом, 19 - з підозрою, 61 - з пневмонією, троє - в реанімації, один - на апараті штучної вентиляції легень.

Про це повідомила у Facebook головний лікар Олександрівської лікарні Людмила Антоненко.

«Ми втратили двох пацієнтів - це чоловіки, віком 48 та 74 роки. Обидва поступили у вкрай важкому стані, з двобічною полісегментарною тотальною пневмонією, зразу були доставлені до відділення реанімації та підключені до ШВЛ. Пацієнт 48 років був під'єднаний до апарату ЕКМО. Лікарі намагалися повернути його до життя більше двох тижнів. За пацієнта 74 років ми боролися протягом тижня. Він мав серйозні супутні захворювання серцево-судинної системи», - повідомила лікар.

Вона також висловили співчуття рідним та близьким померлих.

«На превеликий жаль, протягом останнього тижня спостерігається тенденція збільшення кількості госпіталізованих хворих до інфекційних відділень від 10 до 17 на добу. Всі середнього та важкого ступеня тяжкості», - додала вона.

Антоненко не виключає, що найближчим часом буде пік захворювання, особливо після Великодніх свят, «враховуючи велику кількість інфікованих священників та, ймовірно, парафіян».

Як відомо, щонайменше 14 священнослужителів Києво-Печерської Лаври госпіталізовані у зв’язку зі спалахом коронавірусу.

Як повідомлялось, у Києво-Печерській лаврі померли два монахи. 12 квітня помер насельник Києво-Печерської Лаври 73-річний архімандрит Нектарій (в миру – Коваленко Олександр Андрійович) та 47-річний ієродиякон Наум. В обох підтвердили коронавірус.

Нагадаємо, у зв'язку зі спалахом інфекції у Києво-Печерській лаврі, київська влада вирішили закрити монастир на карантин.

5 квітня ЗМІ повідомили, що у настоятеля Києво-Печерської Лаври, митрополита РПЦ в Україні Павла виявили коронавірус. 11 квітня його було госпіталізовано до Олександрівської лікарні

Також у Києві 13 квітня від коронавірусу помер монах з Почаївської лаври, який був госпіталізований з підозрою на Covid-19.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: