Поліція покарала трьох священників, які зібрали натовпи вірян у храмах на Вербну неділю

Поліція покарала трьох священників, які зібрали натовпи вірян у храмах на Вербну неділю
У Житомирі біля Спасо-Преображенського кафедрального собору РПЦ в Україні 

Протоколи склали за порушення правил карантину

Поліцейські склали три адмінпротоколи щодо трьох священнослужителів, які допустили скупчення людей в храмах на Вербну неділю.

Про це повідомив міністр внутрішніх справ Арсен Аваков.

«Про вчорашнє скупчення людей в низці церков. Безвідповідальність і неповага до людського здоров’я не має до Бога ніякого стосунку! Церковникам у 3-х випадках поліцією винесені адмінштрафи. У нас свобода совісті, але ... майте ж совість!», — написав він у Twitter.

Протоколи склали за порушення правил карантину (ст. 44-3 Кодексу України про адміністративні правопорушення).

Ще по 12-ти випадках вивчаються матеріали. Окрім того, правоохоронці проводили профілактичні бесіди та розосереджували громадян на прилеглій до церков території із дотриманням необхідної дистанції.

Раніше через карантинні обмеження людей закликали не зібратися на спільне освячення вербової лози у Вербну неділю, 12 квітня.

Загалом, за даними МВС. упродовж 12 квітня відбулося понад 14,5 тисяч богослужінь, у яких взяли участь майже 127 тисяч громадян. Найчисельніші релігійні відправи відбулися у Львівській, Волинській, Івано-Франківській та Тернопільській областях.

Публічну безпеку під час релігійних заходів забезпечували понад 15 тисяч поліцейських і нацгвардійців. Здебільшого релігійні заходи відбулися без грубих порушень правил щодо карантину людей.

До слова, сьогодні мер столиці Віталій Кличко повідомив, що Києво-Печерська лавра закривається на карантинВін зауважив, що із 79 випадків захворювання, зареєстрованих за минулу добу в місті, 63 – у Києво-Печерській лаврі. Всього у Лаврі вже понад 90 підтверджених випадків захворювання на коронавірус. 

У Помісній церкві попередили, що цього року звичайних спільних посвячень верби та великодніх страв проводити не будуть

Проте, попри заборони, московський патріархат у центрі Рівного вихідними провів масові богослужіння і освячення верби.

Десятки рівнян, в основному – старших людей, попри заборони та карантин прийшли до храму за освяченою вербою, яку роздавав «батюшка». Причому, у захисних масках були далеко не всі.

Нагадаємо, у Львові під час Великодніх свят усі храми міста будуть закриті, а парки й сквери додатково патрулюватиме Нацгвардія.

Читайте також:


Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: