МЗС висловило протест недопуск Денісової до Карпюка

МЗС висловило протест недопуск Денісової до Карпюка
МЗС України

В МЗС заявили, що Росія продовжує свою «гру»

У Міністерстві закордонних справ України обурені відмовою російської влади у зустрічі українського омбудсмена Людмили Денісової із політв'язнем Кремля Миколою Карпюком.

Про це написала у Twitter речник МЗС Мар'яна Беца.

«РФ продовжує свою «гру». Попри домовленості омбудсмену Л.Денісовій відмовили у зустрічі з М.Карпюком. Висловлюємо протест, вимагаємо доступу», - написала Беца.

Нагадаємо, 16 червня керівництво російської в'язниці відмовило Уповноваженій Верховної Ради з прав людини Людмилі Денісовій зустрітися із українським політв’язнем Миколою Карпюком, утримуваним Кремлем.

Раніше повідомлялося, що Уповноважена Верховної Ради України з прав людини Людмила Денісова у суботу, 16 червня, планує відвідати ув'язненого в Росії українця Миколу Карпюка.

Нагадаємо, що 15 червня Уповноважена Верховної Ради України з прав людини Людмила Денісова заявила, що керівництво колонії, де утримують Сенцова, відмовило їй у відвідуванні політв’язня.

Як відомо, Денісова 14 червня прибула до Росії, щоб здійснити моніторингові візити у місця несвободи, де тримаються українські політв’язні.

За словами Денісової, російська сторона запропонувала здійснити візит до Олега Сенцова після 22 червня. Омбудсмен заявила, що Україна буде наполягати на тому, щоб відвідати Сенцова якнайшвидше.

Президент України Петро Порошенко вимагає у Кремля звільнити українських політв'язнів.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: