МЗС: заборона на в’їзд Шереметі у Польщу порушує досягнуті домовленості

МЗС: заборона на в’їзд Шереметі у Польщу порушує досягнуті домовленості

МЗС розраховує, що Польща скасує заборону на в’їзд українцю

У Міністерстві закордонних справ України відбулася зустріч з послом Польщі Яном Пєкло, якого викликали до МЗС через інцидент з недопуском до Польщі українця Святослава Шеремети.

Про це «Європейській правді» повідомили в прес-службі МЗС.

В МЗС заявили, що Польща діє всупереч домовленостям, досягнутим напередодні.

«В ході зустрічі було наголошено, що заборона на в’їзд Шеремети до Польщі суперечить логіці конструктивних домовленостей співголів Консультаційного комітету президентів України та Польщі, які були досягнуті 17 листопада 2017 року у Кракові», - пояснили у зовнішньополітичному відомстві.

Також МЗС розраховує, що Польща скасує згадану заборону на в’їзд: «висловлено сподівання, що досягнуті напередодні двосторонні домовленості дозволять невідкладно вирішити прикру ситуацію із Шереметою»

У суботу стало відомо, що на міжнародному пункті пропуску Шегині польські прикордонники не пропустили до Польщі українця з «чорного списку Ващиковського» Святослава Шеремету.

Міністерство закордонних справ України викликало посла Польщі.

Згодом Польща офіційно підтвердила перший бан українця-фігуранта «списку Ващиковського».

Раніше польське видання Gazeta Prawna повідомило про можливість заборони на територію Польщі Святослава Шеремети.

Нагадаємо, видання Dziennik з посиланням на свої джерела повідомило, що голові Українського інституту національної пам'яті Володимиру В’ятровичу заборонено в’їзд до Польщі. 

Також, за даними цього польського видання, Міністерство закордонних справ Польщі готує список українців, яким буде заборонено в'їзд до країни

Міністр закордонних справ Польщі Вітольд Ващиковський заявив, що його країна працює над процедурами, які не дозволять в'їзд до Польщі «людям, які займають крайню антипольську позицію».

Польща офіційно не підтвердила введення заборони на в'їзд В'ятровичу.

Глава МЗС Польщі Вітольд Ващиковський заявив, що Польща не розкриває, кому, якій кількості осіб та з якої сфери люди оголошені персонами нон ґрата, тільки підкреслив, що «цей список надто короткий».

Також читайте матеріал «Главкома»: Історик Ігор Марчук: Польща хоче перегляду кордонів? Інакше я не можу пояснити її дії

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: