На арсеналі на Чернігівщині зараз лише поодинокі вибухи

На арсеналі на Чернігівщині зараз лише поодинокі вибухи
Фото: Міноборони

На території арсеналу силами ЗСУ та ДСНС організовано гасіння осередків тління

Станом на 10.30 11 жовтня пожежу на технічній території 6-го арсеналу на Чернігівщині ліквідовано, спостерігаються поодинокі вибухи низької інтенсивності на двох майданчиках, де відбуваються тління. Про це повідомив з місця надзвичайної події начальник Управління комунікацій та преси Міністерства оборони Олексій Чернобай.

«Значно зменшилося задимлення», - зазначив Чернобай, якого цитує прес-служба Міноборони.

Повідомляється, що силами ЗСУ та ДСНС організовано гасіння осередків тління на технічній території. На даний час там працює 9 пожежних танків ГПМ-54, 3 інженерні машини розгородження (ІМР), два пожежні літаки АН-32П від ДСНС та 9 пожежних машин.

10 жовтня літаками було здійснено 21 скид води. Станом на 10.30 11 жовтня вже здійснено 9 скидів води.

З 10 жовтня на території арсеналу працюють 10 груп розмінування, які здійснили поверхневе очищення 70 відсотків адміністративної території арсеналу.

В населених пунктах поблизу арсеналу працює 21 піротехнічна група від ДСНС з метою виявлення та очищення місцевості від вибухонебезпечних предметів, патрулі Військової служби правопорядку ЗСУ організовують допомогу місцевому населенню, а також здійснюють заходи щодо підтримання правопорядку.

Силами ВСП ЗСУ, Національної гвардії та Національної поліції з метою недопущення проникнення сторонніх осіб організовано охорону навколо периметру технічної території.

Нагадаємо, у Міноборони заявили, що станом на вечір 10 жовтня пожежу на території 6-го арсеналу біля Ічні у Чернігівській області повністю ліквідували.

Як відомо, у Чернігівській області в ніч на вівторок, 9 жовтня, почалися вибухи на території 6-го арсеналу Міністерства оборони. Був закритий повітряний простір у радіусі 20 кілометрів. Призупинений рух залізничного та автомобільного транспорту.

Через вибухи на Чернігівщині було евакуйовано 12,3 тис. осіб.

СБУ вважає, що пожежа на арсеналі сталася внаслідок диверсії. Президент Петро Порошенко закликав Міністерства оборони та закордонних справ звернутися до Північно-Атлантичного Альянсу за допомогою для «реформування системи безпечного збереження боєприпасів».

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: