На Хмельниччині мер оприлюднюватиме адреси проживання хворих на Covid-19

На Хмельниччині мер оприлюднюватиме адреси проживання хворих на Covid-19
Міський голова Нетішина Олександр Супрунюк обіцяє прізвища та номера квартир хворих не називати

Люди приховують інформацію та заражають інших

Мер Нетішина, що на Хмельниччині, розпорядився оприлюднювати адреси проживання хворих на коронавірус. На такий крок змусило його піти те, що не всі інфіковані давали правдиву інформацію про контакти та про перебіг хвороби. А у місті зараз найбільша кількість хворих по області.

«В зв’язку з тим, що кількість хворих збільшилася, дав розпорядження оприлюднювати в соцмережах адреси будинків, під’їзди та поверхи, де є інфіковані. Бо оповіщення через старших по будинках неефективне. Без прізвищ і адрес», - написав міський голова Олександр Супрунюк  на своїй сторінці у Facebook.

Він також повідомив, що на сьогодні у Нетішині лабораторно підтверджено короновірус у 37 людей. За останню добу – троє (один працівник ХАЕС, одна дитина та одна пенсіонерка), і всі вони контактували з попередніми хворими

«Ми постійно моніторимо ситуацію, але не змогли локалізувати спалах. Причин багато, основна - нам не надали вчасно дані про прихожан, що відвідували храми на Великдень. Самі прихожани не зв’язувались з лікарями - лише коли ставало зле. Далі у контактних вірус поширився в сімейному колі. А серед них є працівники ХАЕС, підприємств та установ міста. Не всі інфіковані давали правдиву інформацію про контакти та про перебіг хвороби», - нарікає він.

За його словами, гальмує виявлення коронавірусу і затримка на 3-5 днів з тестуванням, через завантаженість лабораторії в Хмельницькому.

Жодного підтвердженого випадку інфікування через магазини, під’їзди, ліфти, наразі не виявлено, стверджує мер.

Крім того, Супрунюк зобов’язав працівників ЖКО та ОСББ персонально попереджати сусідів про наявність хворого та проінструктувати про заходи безпеки.

«Жителів прошу реагувати адекватно. Більшість інфікованих стали невинними жертвами», - вважає мер.

Нагадаємо, що станом на 9:00 8 травня в Україні 14195 лабораторно підтверджених випадків Covid-19, з них 361 летальний, 2706 пацієнтів одужало. За добу зафіксовано 504 нові випадки. Про це повідомляє Центр громадського здоров'я.

Хворобу підтверджено у 977 дітей та 2 758 медиків. Усього в Україні досліджено 159 155 зразків методом ПЛР.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: