На конкурс до Антикорупційного суду подався захисник російського пропагандиста та довіреної особи Путіна

На конкурс до Антикорупційного суду подався захисник російського пропагандиста та довіреної особи Путіна

Держзрада – своєрідна спеціалізація адвоката Мокіна

Херсонський адвокат Ігор Мокін є одним з 240 кандидатів, що претендують на місця в новостворюваному Антикорупційному суді. Про це йдеться у матеріалі  «Главкома», де проаналізований список тих, хто розраховує отримати посаду у новому органі. Нині кандидат Мокін захищає скандально відомого керівника «РИА Новости Украина» Кирила Вишинського, якого було затримано в Києві за підозрою у держзраді. Пізніше Вишинського етапували до Херсона, де знаходиться офіс української прокуратури АР Крим.

Держзрада – своєрідна спеціалізація Мокіна. Серед його клієнтів була також довірена особа Володимира Путіна на останніх виборах президента РФ Олена Одновол, яка була затримана на кордоні з окупованим Кримом. Вишинському досі не винесений вирок, а Одновол отримала умовний термін.

Минулого року Мокін був призначений головою комітету Асоціації адвокатів України з морського права.

Нагадаємо, Верховна Рада України ухвалила в цілому закон про Вищий антикорупційний суд 7 червня. Його ухвалення домагалися від України західні партнери. Це було однією з умов продовження співпраці Києва з Міжнародним валютним фондом. 21 червня Верховна Рада схвалила президентський законопроект про запуск Вищого антикорупційного суду.

Вищий антикорупційний суд є судом зі всеукраїнською юрисдикцією, що створюється з метою розгляду окремих категорій справ. Цей суд діятиме у новій системі боротьби з корупцією разом з Національним антикорупційним бюро, Спеціалізованою антикорупційною прокуратурою та Державним бюро розслідувань. Суд займатиметься виключно справами топ-корупції, що розслідує НАБУ. Районні суди взагалі не братимуть участь у розгляді таких справ

Антикорупційний суд діятиме, як суд першої інстанції. Апеляції розглядатиме повністю відокремлена Апеляційна палата цього ж суду.

Касаційною інстанцією є  Верховний Суд, проте окремого добору антикорупційних суддів для Верховного Суду не відбуватиметься.

Судді цього Антикорупційного суду призначаються виключно на підставі результатів відкритого конкурсу.

Вища кваліфікаційна комісія суддів вже завершила прийом документів від кандидатів на посади суддів новостворюваного Антикорупційного суду та його Апеляційної палати.

Наразі 240 кандидатів хочуть працювати в Антикорупційному суді, ще 103 боротимуться за посади в Апеляційній палаті. Загальна кількість вакансій в новому суді – 39, з них 12 працюватимуть в апеляції. Деяких з кандидатів комісія вже відбракувала.

Більше читайте у матеріалі:  Адвокат Суркіса, юрист Третьякова та активний гомофоб. Хто змагається за посади в Антикорупційному суді

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: