На кордоні з Мексикою буде красива стіна: Трамп парирував напад демократів

На кордоні з Мексикою буде красива стіна: Трамп парирував напад демократів

Трамп запевнив, що будівництво сталевої стіни просуватиметься швидко і заощадить мільярди доларів

Президент США Дональд Трамп заявив, що стіна на кордоні з Мексикою буде не бетонною, а виконаною «з художньо оформлених сталевих рейок».

Про це він повідомив у своєму Twitter.

«Демократи говорять голосно і ясно, що вони не хочуть будувати бетонну стіну, але і ми не будуємо бетонну стіну. Ми зробимо її з художньо оформлених сталевих рейок, щоб ви могли легко бачити крізь неї», - написав Трамп.

Він зазначив, що мур буде «красивим» і забезпечить країні безпеку, «яку заслуговують наші громадяни». Трамп запевнив, що будівництво сталевої стіни просуватиметься швидко і заощадить мільярди доларів.

На деяких ділянках кордону штату Каліфорнія і Мексики влада вже збудувала паркан висотою майже 10 метрів.

Нагадаємо, що Трамп вимагає 5 мільярдів доларів на будівництво стіни на кордоні з Мексикою. Демократи в Конгресі згодні дати лише 1,3 млрд доларів.

Лідер демократів у Палаті представників Ненсі Пелосі заявила, що члени її партії вважають стіну «аморальною, неефективною і дорогою». І нагадала, що під час президентської кампанії Трамп обіцяв, що стіну побудує Мексика.

25 січня минулого року президент США підписав два розпорядження про посилення безпеки США на кордоні і посилення імміграційної політики. Зокрема, один із документів передбачає зведення стіни вздовж кордону США з Мексикою загальною протяжністю близько 3,2 тис. км.

У Білому домі повідомили, що будівництво стіни на кордоні з Мексикою може бути профінансовано за рахунок 20%-го податку на імпорт мексиканських товарів.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: