На курс долара вплинула ядерна програма КНДР?

На курс долара вплинула ядерна програма КНДР?

Минулого тижня курс євро до долара вперше за два роки подолав психологічний бар'єр в $1,20 за 1 євро

Одним із факторів росту курсу долара в Україні, який в свою чергу впливає на девальвацію гривні, стали процеси у світовій політиці та економіці.  Про це «Главкому» повідомив перший заступник голови правління «Альпарі-банку» Єгор Перелигін. Зазначимо, що з кінця серпня офіційний курс долара за інформацією НБУ виріс з 25,4 до 25,9 гривень за $1.

«Основними каталізаторами подібного сплеску є: військова криза, пов'язана з ядерною програмою Північної Кореї, високий рівень нестабільності на сировинних ринках і очікування великих інституційних гравців, що Європейський Центральний Банк почне згортати програму «кількісного пом'якшення» («кількісне пом’якшення - нетрадиційний засіб грошово-кредитної політики, що використовується центральними банками для стимулювання зростання національної економіки – «Главком») вже восени цього року. Відповідно, такий розвиток подій залишив свій відбиток і на українському валютному ринку», - зазначив Перелигін.

За словами експерта, на  курс долара також впливають виплати України за зовнішніми зобов’язаннями та політична нестабільність в країні, які не прив’язані до сезону. До того ж, ці фактори позначаються на курсі долара на тлі слабкого економічного зростання в країні

Детальніше читайте: Впав, піднявся, пішов. Чому росте курс долара?

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: