На Рівненщині відбувся фестиваль пасічників

На Рівненщині відбувся фестиваль пасічників

На фестиваль з’їхалися майже півтисячі пасічників

На медову столицю цими вихідними перетворилася Рівненщина. Сюди з’їхалися майже півтисячі пасічників.

Про це повідомляє прес-служба Рівненської облдержадміністрації.

«Пасічники зібралися на «Малий бджолярський круг», щоб відкрити сезон. Серед учасників – відомі бджолярі, учені, апітерапевти, медовари та виробники обладнання з Київської, Дніпропетровської, Харківської, Житомирської, Черкаської, Івано-Франківської, Тернопільської, Волинської областей Долучаються до події й колеги з Польщі», - йдеться у повідомленні.

Як зазначив заступник голови Рівненської ОДА Ігор Тимошенко, Рівненщина славиться своїми традиціями бджолярства. Офіційно в області зареєстровано близько півтисячі господарств, що займаються цією справою. Зокрема, працює потужне гощанське підприємство «Країна меду». Воно експортує в країни ЄС продукції на 5 мільйонів євро в річному обсязі.

«Це хороший приклад того, що галузь економічно вигідна та достатньо перспективна», - підкреслив Тимошенко.

На його переконання, бджільництво цікаве для Рівненщини й з точки зору туризму. Адже в області започатковано проект «Медове коло». Його створили з метою збереження бортництва та популяризації для туристів.

Під час фестивалю бджолярі діляться ефективним менеджментом медового бізнесу, обговорюють методи лікування бджіл, апітерапію, власне медоваріння.

Відбуваються й майстер-класи, ярмарка медової продукції та найсучаснішого обладнання, презентації нових книг та часописів.

За інформацією керівника Спілки пасічників Рівненщини Андрія Тимощука, в найближчих планах рівненських пасічників – проведення медового фестивалю із залученням медоварів не лише області, а й усієї України.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: