На складах Міноборони, де лунають вибухи, знаходиться 88 тисяч тонн боєприпасів

На складах Міноборони, де лунають вибухи, знаходиться 88 тисяч тонн боєприпасів

«Територія 6-го арсеналу становить близько 682,6 га, з них технічна територія - 402 га», - заявили в ДСНС

Станом на 9 годину на території 6-го арсеналу Міністерства оборони поблизу смт Дружба на Чернігівщині спостерігається пожежа та вибухи з різною інтенсивністю.

Про це повідомляє прес-служба ДСНС України.

«Територія 6-го арсеналу становить близько 682,6 га, з них технічна територія - 402 га. Орієнтовно на складах знаходиться 88 тис. тонн боєприпасів», - заявили в ДСНС.

Зазначається, що організовано евакуацію населення з зони можливого ураження.

«До евакуації залучено 23 автобуси. Евакуйовано близько 10 тис. осіб. Інформація щодо жертв та постраждалих не надходила», - повідомили рятувальники.

З 4:22 закрито повітряний простір в радіусі 30 км. Рух залізничного та автомобільного транспорту призупинено. О 5:30 відключено електро- та газопостачання в населених пунктах, що попадають в зону можливого ураження.

До місця надзвичайної ситуації направлено 21 піротехнічний розрахунок ДСНС України (39 од. тех та 107 чол.). У прилеглих областях приведено у готовність 23 пожежні розрахунки.  Сформовано зведений загін (27 од. техніки та 115 чол.). Приведено в готовність сім пожежних потягів ПАТ «Укрзалізниця».

Нагадаємо, у Чернігівської області в ніч на вівторок, 9 жовтня, сталися вибухи на території 6-го арсеналу Міністерства оборони. Як повідомляють жителі Ніжина і Прилук, вони чують вибухи зі складів.

Начальник Генерального штабу ЗСУ Віктор Муженко прибув у район пожежі та вибухів на території 6-го арсеналу Міноборони.

Для локалізації надзвичайної ситуації, як повідомили у Міноборони, залучено 1 штатний пожежний танк ГПМ-54, ще 4 пожежних танки заплановано найближчим часом доставити на місце вибухів. Також працює 1 автоцистерна на базі автомобіля КАМАЗ і дві автоцистерни на базі автомобіля МАЗ.

«Станом на 7 годину ранку інтенсивність вибухів складає 2-3 вибухи на секунду. Жертв, поранених, травмованих та загиблих серед військовослужбовців, працівників Збройних Сил України та місцевого населення немає, матеріальні збитки - уточнюються», - заявили в Міністерстві оборони.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: