Нацбанк очікує четвертий транш від МВФ до кінця року

Нацбанк очікує четвертий транш від МВФ до кінця року

В НБУ сподіваються на отримання четвертого траншу від МВФ у найближчі місяці

Національний банку України розраховує на четвертий транш від Міжнародного валютного фонду в 1,3 млрд дол. до кінця року, передає прес-служба НБУ.

У Нацбанку зазначили, що рішення ради директорів МВФ щодо другого перегляду програми співпраці з Києвом є позитивним сигналом для України, адже відкриває можливості для отримання іншого пов’язаного фінансування. Зокрема, це стосується 1 млрд дол. США від розміщення єврооблігацій під гарантії міністерства фінансів США, а також залучити 600 млн євро від Єврокомісії.

«За умови отримання цих коштів, а також залучення наступного, четвертого, траншу від МВФ у розмірі 1,3 млрд дол. США, міжнародні резерви, за прогнозами НБУ, до кінця цього року можуть зрости з 14,1 млрд дол. США до 17,2 млрд дол. США», - йдеться у повідомленні.

Як повідомляв «Главком», пізно ввечері 14 вересня Міжнародний валютний фонд завершив другий перегляд чотирирічної програми співпраці з нашою країною, схваленої в березні 2015 року, і прийняв рішення виділити Києву третій за рахунком кредитний транш в обсязі 1 мільярд доларів.

Таким чином, загальний обсяг вже виділеного фінансування складе 7,62 мільярда доларів при загальному обсязі кредитування 17,5 мільярда доларів. Якщо в найближчі місяці українській владі вдасться переконати МВФ в незмінності курсу на проведення реформ і продемонструвати прозорий бюджетний процес, конструктивну податкову реформу, лібералізацію валютного регулювання, обговорення пенсійної реформи, то Київ може розраховувати на четвертий кредитний транш в обсязі близько 1,3 мільярда доларів вже до кінця поточного року.

Рішення МВФ відкриває Україні можливість отримати 1 мільярд кредитних гарантій від уряду США, які будуть конвертовані в євробонди, а також 600 мільйонів євро макрофінансової допомоги від ЄС і 500 мільйонів доларів кредиту від Світового банку на закупівлю газу для проходження осінньо-зимового періоду.

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: