Нацполіція переходить на роботу єдиного центру «102»

Нацполіція переходить на роботу єдиного центру «102»
Фото: www.npu.gov.ua

Крім оперативності реагування, це надасть можливість електронної форми контролю дій наряду - Князєв

Національна поліція прийняла рішення про перехід на роботу єдиного центру «102». На цьому голова НП Сергій Князєв наголосив сьогодні, 6 листопада, під час наради в Маріуполі з керівниками поліції та мерами населених пунктів шести областей з обговорення розвитку програми безпеки на території східного та південного регіонів, передає прес-служба Нацполіції.

«Національна поліція прийняла рішення в ході реформування перейти на єдиний центр «102». Людині байдуже, куди вона телефонує. Вона набирає номер, коли в неї біда. Раніше дзвінки приймалися у чергових частинах відділів та відділень у різних населених пунктах. Це людський фактор, який створював негаразди і непорозуміння нашої поліцейської системи. І в такий спосіб ми прибираємо його», – зазначив він.

За його словами, ідея такого реформування – в отриманні сигналу на «102» в одному обласному центрі. Надійшло повідомлення – наряд отримує електронний виклик. Окрім оперативності реагування, це надає можливість електронної форми контролю дій наряду.

Прикладом ефективної взаємодії поліції та органів місцевого самоврядування заради безпеки громадян під час наради назвали запуск на базі поліції Донецької області Єдиного аналітичного сервісного центру (UASC).

Також у рамках розвитку проекту було розроблено та запущено мобільний додаток «Поліція 102», яким передбачено виклик поліції натисканням лише однієї кнопки. Учасникам наради було презентовано можливості цієї системи регіональної безпеки на реальному прикладі.

Безкоштовний мобільний додаток «Поліція 102» створено у рамках розширення можливостей Єдиного аналітичного сервісного центру та є однією зі складових частин UASC.

Єдиний аналітичний сервісний центр – сучасний комплекс безпеки, побудований на новітніх IT-технологіях, до складу якого також входить кол-центр 102, підсистема інтелектуального відеоспостереження, інформаційний центр з перевірки за базами даних та аналітичний блок.

Зручний та ефективний спосіб цілодобового зв'язку з поліцією орієнтований у першу чергу на безпеку дітей. Наразі він діє у двох областях – Донецькій та Закарпатській. Ним користуються понад дві тисячі дітей.

У додатку також є режим «Свідок». Кнопка повідомлення в поліцію про правопорушення. Будь-який громадянин за допомогою програмного забезпечення «Поліція 102» може проінформувати поліцію про злочин або іншу подію. Є можливість додати фото.

За допомогою додатку тепер можна перевірити по фото, чи перебуває автомобіль у розшуку.

Передбачено і розділ «Батьківське піклування», де батьки мають можливість визначити для дитини «зону безпеки» на карті. Якщо дитина виходить за межі цієї зони або натискає кнопку 102, батькам одразу надходить повідомлення.

Як повідомлялося, поліція Києва та області працюють наразі у посиленому режимі.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: