Нацрада призначила перевірку «Еспресо»: телеканал заявив про політичні репресії

Нацрада призначила перевірку «Еспресо»: телеканал заявив про політичні репресії
Нацрада призначила перевірку «Еспресо»

У разі визнання факту порушення до «Еспресо» може бути застосовано санкцію «оголошення попередження»

Національна рада з питань телебачення та радіомовлення призначила позапланову перевірку телеканалу «Еспресо».

Про це йдеться у повідомленні Нацради.

11 травня в ефірі «Еспресо» відомство зафіксувало трансляцію програм іноземного виробництва — «Радіо Свободи» і «BBC News Україна». Їхній обсяг порушував закон про телебачення і радіомовлення. «Ліцензіатом зменшено мінімальну частку національного аудіовізуального продукту, якого за ліцензією має бути не менше 24 год./добу (100%)», — повідомили у Нацраді.

За результатами перевірки регулятор ухвалить відповідне рішення щодо телеканалу.

У разі визнання факту порушення до ліцензіата може бути застосовано санкцію «оголошення попередження».

Сам телеканал відкинув ці звинувачення. Там пояснили, що співпраця з «Радіо Свобода» розпочалася ще з часів Майдану і триває до сьогодні, а контент «Радіо Свобода» знімають в Україні — це не є програми іноземного виробництва.

«Із 2014 року телеканал «Еспресо» проходив кілька планових перевірок Нацради, і жодних зауважень з приводу цих програм у Нацради не було. Зміну підходу державного регулятора до сітки незалежного інформаційного мовника ми повʼязуємо лише зі зміною політичного режиму в країні, що є ознакою початку політичних репресій!» — йдеться у заяві.

Також «Еспресо» наголошує, що у березі попросив Нацраду внести зміни до ліцензії, пов’язані з показами програм іноземного виробництва, якими є також програми Української служби BBC.

«За законом кінцевий термін розгляду цієї заяви закінчився 26 березня. Починаючи з 27 березня йдеться про тривале (понад 1,5 місяці) порушення з боку Нацради, що є тиском на телеканал з метою перешкодити його розвитку», — заявляє канал.

Також повідомлялося, що Нацрада перевірить «1+1» через показ в ефірі карти України без Криму.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: