Нацрада перевірить «1+1» через показ в ефірі карти України без Криму

Нацрада перевірить «1+1» через показ в ефірі карти України без Криму
В сюжеті ТСН з'явилася карта України без Криму 
Зображення: Ігор Денисевич

Рішення ухвалили у відповідь на звернення Служби безпеки України

Національна рада з питань телебачення і радіомовлення проведе перевірку ТОВ «Телерадіокомпанія «Студія 1+1» через показ в ефірі карти України без окупованого Росією Криму.

 Відповідне рішення ухвалили на засіданні 21 травня у відповідь на звернення Служби безпеки України, – повідомляє пресслужба регулятора.

«У своєму листі Служба безпеки України звернулася до регуляторного органу щодо факту показу телеканалом карти України без окупованого Криму. Моніторингом Національної ради 13 квітня зафіксовано розміщення у випуску новин «ТСН», у сюжеті «Обвал цін» (о 20:25), мапи України без окупованої Автономної Республіки Крим із посиланням на карту нашої країни, оприлюднену на інтернет-сторінці міжнародної організації «Nord Pool Spot». Це – енергетична європейська біржа, яка здійснює продаж електроенергії в країнах Європи (Норвегія)», – мовиться у повідомленні.

Як зазначили у Нацраді, канал порушив два пункти частини першої статті 59 Закону України «Про телебачення і радіомовлення», якими телерадіоорганізацію зобов’язано дотримуватися законодавства України та вимог ліцензії і поширювати об’єктивну інформацію.

Перевірку планують провести після завершення карантину.

Зазначимо, Верховна Рада України офіційно оголосила датою початку окупації Криму і Севастополя Росією 20 лютого 2014 року.

Нагадаємо, перший заступник голови Нацради Ольга Герасим’юк в інтерв'ю «Главкому» розповіла, що  зараз найгарячіша тема з телеканалом «Планета», щодо діяльності Нацрада звернулась до СБУ.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: