«Нафтогаз» перевірить інформацію Paradise Papers про члена правління «Укртрансгазу»

«Нафтогаз» перевірить інформацію Paradise Papers про члена правління «Укртрансгазу»
Фігурант Paradise Papers Олексієнко почав працювати у «Нафтогазі» з 2014 року

Топ-менеджер «Нафтогазу» Сергій Олексієнко є фігурантом нового офшорного скандалу Paradise Papers

НАК «Нафтогаз України» перевірить інформацію, оприлюднену ЗМІ щодо офшорної компанії члена правління ПАТ «Укртрансгаз» Сергія Олексієнка.

Про це повідомляє прес-служба компанії.

«НАК «Нафтогаз України» почала перевірку інформації, яка з’явилась у ЗМІ, щодо відкриття компанії та можливого проведення операцій у іноземній юрисдикції членом правління ПАТ «Укртрансгаз» Сергієм Олексієнком, колишнім головним радником голови правління Нафтогазу», – йдеться у повідомленні.

Зазначається, що компанія оприлюднить результати перевірки після її завершення. 

Як повідомлялося, топ-менеджер «Нафтогазу» Сергій Олексієнко є фігурантом нового офшорного скандалу Paradise Papers.

За інформацією ЗМІ, у 2016 для Олексієнка створили офшорну компанію Pioneer Foundation. Її заснували для виведення валюти за кордон всупереч валютним обмеженням, що діяли в Україні. Вона проіснувала 14 місяців. 

Як повідомляв «Главком», ввечері 5 листопада з’явився новий офшорний компромат на світові компанії та політиків. Журналісти з різних країн дослідили 13,4 млн документів, де згадуються імена понад 120 політиків з майже 50 країн світу, а також підприємства, спортсмени, бізнесмени та інші високопоставлені особи.

Зокрема ЗМІ припускають, що метою створення офшорної компанії президентом Петром Порошенком могла бути мінімізація податків

Журналістам вдалося дізнатися, що один екс-соратників Януковича Антон Пригодський через офшорну мальтійську компанію замовив 37-метрову яхту вартістю понад €13 млн. Ще одним фігурантом «Райських паперів» виявився колишній віце-прем'єр-міністр України від Радикальної партії Валерій Вощевський.

Також повідомлялося, що Кремль інвестував у Twitter та Facebook.

За інформацією з «Райських паперів», загалом оліхархи сховали в офшорах майже €8 трильйонів.

Фонди королеви Великобританії Єлизавети II інвестували в офшори близько 10 млн фунтів. Представник королеви вже визнав інвестиції в фонд на Кайманах.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: