Нардеп оприлюднив ймовірний текст меморандуму з МВФ

Нардеп оприлюднив ймовірний текст меморандуму з МВФ

У НБУ заявили, що, згідно з внутрішніми правилами МВФ, текст меморандуму про економічну і фінансову політику є конфіденційним до схвалення радою директорів МВФ

Ймовірний текст меморандуму України з Міжнародним валютним фондом опублікували в мережі. Текст оприлюднив народний депутат Ігор Луценко на своїй сторінці у Facebook.

За його словами, це «текст так званого меморандуму з МВФ, який, по суті, є зобов'язаннями, взятими на себе українським урядом і Національним банком у зв'язку з отриманням чергового траншу».

«Ми вважаємо, що документи такої ваги мають проходити відкрите обговорення», – написав він.

В оприлюдненому документі наголошується, що «з моменту завершення другого перегляду... зусилля були спрямовані на таке: фіскальну політику, фінансову стабільність, боротьбу з корупцією».

В опублікованому документі 34 сторінки.

У свою чергу сьогодні в прес-службі НБУ заявили, що, згідно з внутрішніми правилами МВФ, текст меморандуму про економічну і фінансову політику є конфіденційним до схвалення радою директорів МВФ. Про це повідомив «Укрінформ».

Нагадаємо, засідання ради директорів МВФ щодо України відбудеться 20 березня.

Як повідомлялося, МВФ 4 березня повідомив про досягнення угоди з владою України щодо меморандуму про економічну та фінансову політику.

Це відкриває шлях для завершення третього перегляду програми розширеного фінансування EFF, за підсумками якого Україні може бути надано четвертий транш фінансування обсягом SDR734,05 млн (близько $1 млрд).

Україна відновила співпрацю з МВФ за чотирирічною програмою розширеного фінансування (EFF) обсягом 17,5 млрд дол. у вересні 2016 року, після більш ніж річної перерви. За цією програмою наша країна отримала три кредитних транші загальним обсягом 7,62 млрд дол. До кінця 2016 року Україна розраховувала отримати четвертий транш у розмірі 1 млрд дол. і виконала для цього ключові умови, а саме – ухвалила держбюджет на 2017 рік і провела націоналізацію найбільшого в країні банку «Приват».

Разом з тим засідання ради директорів з українського питання і виділення грошей весь час відкладалися – спочатку на січень, потім на початок лютого. Для проведення засідання Україна і МВФ повинні підписати лист про наміри, а потім меморандум, в якому має бути вказано ключові «маяки» виконання програми реформ на найближчі місяці. Такими «маяками», як очікується, буде проведення земельної та пенсійної реформ.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: