Нардеп розповів, яку роль в конкурсі на голову ДБР відіграє військовий прокурор

Нардеп розповів, яку роль в конкурсі на голову ДБР відіграє військовий прокурор
Народний депутат України Віктор Чумак 

Чумак розповів, яким чином скарга Матіоса допомогла потрапити у список претендентів на голову ДБР одному з фаворитів конкурсу

Військовий прокурор Анатолій Матіос як найбільш публічно відома особа з тих, хто бере участь в конкурсі на голову державного бюро розслідувань,, тому його діяльності як кандидата присвячено найбільше уваги ЗМІ. Посада, швидше за все буде «розіграна» між Ольгою Варченко та Олексієм Горащенковим.

Таку думку висловив народний депутат України Віктор Чумак в ефірі програми «Перші про головне. Коментарі» на телеканалі ZIK.

Народний обранець заявив: «Анатолій Матіос, швидше, відіграє роль такої собі димової завіси. Він найбільш відома публічна особа і до нього найбільш пильна увага з боку журналістів. Посада, швидше за все буде «розіграна» між Ольгою Варченко та Олексієм Горащенковим».

Також, Чумак розповів, яким чином скарга Матіоса допомогла потрапити у список претендентів на голову ДБР одному з фаворитів конкурсу: «Коли була скарга Матіоса, коли він оскаржив початок конкурсу, це допомогло Ользі Варченко взяти в ньому участь. Тому що на початок конкурсу їй не виповнилось 35 років. Після того, як затягнувся процес, вона встигла подати свою кандидатуру».

Також, народний депутат визначив, що подібні маніпуляції з конкурсними комісіями закладають недовіру суспільства до новоствореної організації: «Якщо буде серйозний суспільний розголос, то можна буде оскаржити цей конкурс. Тим більше, що там є людина, яка не має юридичної освіти. Однак таким чином ми (маю на увазі влада, бо й себе, як депутат, зараховую до влади) ховаємо ще не сформований орган. Така організація конкурсу ховає довіру до ДБР. Якби ми послідовно йшли за конкурсною процедурою, то суспільство би їм довіряло».

Нагадаємо, Державне бюро розслідувань - центральний орган виконавчої влади, який буде здійснювати правоохоронну діяльність з метою попередження, виявлення, припинення, розкриття і розслідування злочинів, віднесених до його компетенції. Закон «Про Державне бюро розслідувань» був прийнятий Верховною Радою 12 листопада 2015 року і підписаний президентом 14 січня 2016 року. 1 березня він набув чинності.

81 кандидат подав документи на посади керівництва Держбюро. 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: