Нардеп Савченко пропонує підвищити зарплати чиновникам середньої та нижньої ланки

Нардеп Савченко пропонує підвищити зарплати чиновникам середньої та нижньої ланки

Олексій Савченко вважає, що дискусію з приводу підвищення зарплат необхідно проводити паралельно з виробленням плану зі скорочення загальної кількості чиновників

Україні необхідно готувати план дій щодо підвищення рівня заробітних плат не тільки топ-керівникам міністерств, відомств і держпідприємств, а й державним службовцям нижчої та середньої ланок. Таку думку висловив народний депутат України, заступник голови Комітету ВР з питань бюджету Олексій Савченко.
За його словами, дискусію з цього приводу необхідно проводити паралельно з виробленням плану зі скорочення загальної кількості чиновників.
«Необхідно говорити не лише про підвищення зарплати, появу системи бонусів за виконання планів, досягнення ключових показників, а й про підвищення ефективності роботи кожного окремого чиновника. Якщо ефективний працівник може якісно зробити ту роботу, яку сьогодні не в змозі виконати 3-4 «технократи» на зарплаті 3 тис. грн, ми повинні наймати ефективного співробітника», – зазначив народний депутат.
Він також додав, що такий підхід дозволить уникнути надмірної залежності зарплатного фонду держслужбовців від зовнішнього донорського фінансування. «Спеціальний фонд за рахунок Єврокомісії, урядів інших країн – це допустима історія лише для ключових постів, топ-керівників. І то тільки на перший рік. Крім того, можлива тимчасова технічна допомога на період кадрового переформатування. Однак у подальшому необхідно збільшувати зарплати за рахунок існуючих резервів, а також за рахунок детінізації економіки», – сказав Савченко.
На думку політика, при звільненні неефективних держчиновників держава має виходити з інтересів платників податків. «Якщо роботодавець думатиме лише про те, як би зберегти роботу для максимальної кількості людей, його бізнес навряд чи буде ефективним. У нашому випадку роботодавець – це кожен з нас, людей, які платять податки. І ми всі хочемо, щоб наші гроші працювали з максимальною віддачею», – вважає народний депутат.
Водночас він не виключив, що для звільнених з держслужби в рамках скорочення чиновників може бути створено програму адаптації, перенавчання, пільгові умови для відкриття власного бізнесу та інші форми підтримки. «Головним чином ставку потрібно робити на детінізацію, дерегуляцію, відкриття нових можливостей для бізнесу, який інвестуватиме в Україну, створюватиме нові робочі місця, тим самим абсорбуючи вивільнені людські ресурси з ринку», – підсумував Савченко.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: