Насіров каже, що САП перевірить, чи НАБУ його прослуховувало

Насіров каже, що САП перевірить, чи НАБУ його прослуховувало
Роман Насіров

САП знайшла в діях детективів НАБУ порушення

Спеціалізована антикорупційна прокуратура перевірить чи прослуховували детективи НАБУ розмови колишнього очільника Державної фіскальної служби Романа Насірова з його адвокатами.

Про це Насіров повідомив у Facebook.

«САП почала розслідувати справу про порушення детективами НАБУ адвокатської таємниці і свідомого незаконного прослуховування працівниками антикорупційного бюро конфіденційного спілкування між мною і моїми захисниками», - написав Насіров.

Повідомляється, що САП знайшла в діях детективів НАБУ порушення ч. 2 ст. 397 КК України (втручання в діяльність захисника чи представника особи).

У Національній асоціації адвокатів України зазначили, що підслідність у даному провадженні визначено за головним слідчим управлінням СБУ.

На думку адвокатів, «втручання» сталося, коли адвокати О. Лисак, Л.Дроздовський і К.Дорошенко «працювали з однією резонансною кримінальною справою».

«Під час спілкування адвокатів з підзахисним в приміщенні НАБУ, детективами цього відомства здійснювалась незаконна аудіо та відео фіксація конфіденційного спілкування адвоката з клієнтами», - додали в асоціації.

Зазначається, що пізніше ці записи НАБУ долучили до матеріалів справи у якості доказів проти їхнього підзахисного.

Як повідомлялося, за 6 місяців слухань у суді встигли зачитати лише третину з 774 сторінок обвинувального акту.

Раніше повідомлялося, що обвинувальний акт Насірову можуть зачитувати у суді понад 20 місяців.

31 січня 2018 року Кабінет міністрів України звільнив Романа Насірова з посади голови Державної фіскальної служби.

Нагадаємо, голова ДФС Роман Насіров та керівник департаменту обвинувачуються у вчиненні злочину, передбаченого ч.2 ст.364 КК України (зловживання службовим становищем, що спричинило тяжкі наслідки). Окрім того, голові ДФС інкримінують вчинення злочину, передбаченого ч.2 ст.366 (службове підроблення, що спричинило тяжкі наслідки).

У травні суд продовжив обов’язки, покладені на колишнього голову Державної фіскальної служби Романа Насірова.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: