Насіров за минулий рік заробив шість гривень

Насіров за минулий рік заробив шість гривень
Роман Насіров за рік збіднів на понад 43 млн гривень

Зарплатня дружини колишнього очільника ДФС Катерини Глімбовської склала майже 40 тисяч гривень

Згідно декларації Романа Насірова за 2017 рік, 6 гривень доходу він отримав у якості процентів по банківському вкладу в «Укргазбанку». Зарплатня дружини колишнього очільника ДФС Катерини Глімбовської склала майже 40 тисяч гривень і ще понад 9 млн вона отримала від передачі прав та обов’язків за договором про участь у Фонді фінансування будівництва.

Також Насіров задекларував 55 тисяч доларів і 1 млн 250 тисяч гривень грошових заощаджень. Для порівняння, у 2016 році готівкою він тримав 420 тисяч євро, 1 млн доларів і понад 4 млн гривень. Тобто виходить, що за рік він збіднів на понад 43 млн гривень. Очевидно, ці кошти були витрачені у березні минулого року на внесення застави - тоді за вихід Насірова на свободу було сплачено 100 млн гривень, половину з яких дала дружина, половину - тесть Олександр Глімбовський. 

Із цінних речей 28 січня 2017-го, у день народження Катерини Глімбовської, у неї з’явився новий швейцарський годинник фірми Rolex. Ще один Breguet подарували 3 березня на день народження самому Насірову. Також подружжя задекларувало колекції вин, творів мистецтва й антикваріату, п’ять транспортних засобів, два будинки і чотири квартири.

Нагадаємо, 2 березня 2017 року Національне антикорупційне бюро затримало тодішнього голову ДФС Романа Насірова за підозрою у причетності до газових схем екс-нардепа Олександра Онищенка. За даними слідства, Насіров приймав безпідставні рішення про відтермінування рентної плати за видобування корисних копалин, чим завдав державі шкоди на 2 млрд гривень. Проте вже 16 березня він вийшов під заставу у розмірі 100 млн гривень.

В ході слідства також виявилось, що Роман Насіров має декілька паспортів, що і стало формальним приводом для його звільнення з посади голови ДФС 31 січня 2018 року.  

Крім того, журналісти програми «Наші гроші з Денисом Бігусом» з'ясували, що після надання податкової розстрочки фірмам Онищенка, Насіров відмовив у ній всім іншим компаніям. Про це йдеться в сюжеті Мар'яни Мотрунич «Відпущення боргів».

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: