Наступного тижня на митниці з'являться поліцейські

Наступного тижня на митниці з'являться поліцейські

Експеримент буде тривати до 31 грудня 2018 року

Співробітники Національної поліції почнуть працювати на пунктах пропусках митниці з наступного тижня.

Про це розповів в.о. голови Державної фіскальної служби Мирослав Продан, передає «Інтерфакс-Україна».

«З наступного тижня Нацполіція буде вже працювати на пунктах пропуску і паралельно з митниками буде виконувати аналітичну роботу щодо ризикових груп товарів», - зазначив він.

 Він також повідомив, що в п'ятницю Міністерство фінансів і Міністерство внутрішніх справ мають намір підписати спільний указ про механізм співпраці митників і поліцейських.

Як уточнили агентству в прес-службі ДФС, відомство не очікує змін у оформлення товарів, а також термінів їх проходження через держкордон.

«Хочу заспокоїти: всі заходи стосуватимуться тільки порушників і не завадять зовнішньоекономічній діяльності бізнесу, який працює в рамках законодавства», - написав в.о. глави відомства.

«Митники працюють лише в пунктах пропуску. В той же час Нацполіція має повноваження проводити заходи по боротьбі з контрабандою не тільки в пунктах пропуску, а й на всій митній території України», - додав Продан.

Напередодні Кабінет міністрів в рамках експерименту по боротьбі з контрабандою розширив повноваження поліцейських із контролю над митниками. 

Експеримент буде тривати з 21 червня до 31 грудня 2018 року.

Кабмін зобов'язав МВС і ДФС подавати з 1 вересня щомісячні звіти про хід експерименту, а також пропозиції щодо законодавчих змін за результатами експерименту.

Досі основний контроль над дотриманням законності на митниці здійснювала Служба безпеки України.

Нагадаємо, вчора Гройсман оголосив «війну»  контрабандистам. Він також назвав найпоширеніші схеми, які використовуються для заниження або несплати митних платежів.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: