НАЗК викликало поліцейського топ-чиновника через подарунок за 160 тисяч гривень

НАЗК викликало поліцейського топ-чиновника через подарунок за 160 тисяч гривень

Бут має прибути в НАЗК для надання пояснень 23 листопада 2017 року

Національне агентство з питань запобігання корупції вимагає від заступника начальника управління Головного слідчого управління  Національної поліції України Дмитра Бута пояснити подарунок вартістю 160 тисяч гривень для близької особи. 

Про це повідомляє прес-служба НАЗК.

«У порушення вимог, встановлених абзацом першим частини другої статті 23 Закону України «Про запобігання корупції», Дмитро Бут у грудні 2015 року одержав подарунок у негрошовій формі вартістю 160 тисяч гривень для своєї близької особи, що є ознакою адміністративного правопорушення, відповідальність за яке передбачено частиною першою статті 172-5 Кодексу України про адміністративні правопорушення (далі – КУпАП), а саме порушення встановлених законом обмежень щодо одержання подарунків», — ідеться у повідомленні.

Бут має прибути для надання  пояснень 23 листопада 2017 року о 10:00.

Нагадаємо, керівник департаменту фінансового контролю Національного агентства з запобігання корупції Ганна Соломатіна звинуватила голову НАЗК Наталію Корчак у фальсифікаціях перевірок електронних декларацій. Соломатіна заявила, що члени НАЗК змушували представників департаменту фінансового контролю перевіряти тих, хто не мав підлягати перевірці. Вона також стверджувала, що нібито представник Адміністрації президента України Олексій Горащенков є «куратором» роботи НАЗК.

Сам Геращенков заперечує, що займався кураторством діяльності НАЗК.

Нагадаємо, що, за даними Соломатіної, у НАЗК використовують е-декларування для покривання чиновників, лояльних до влади, розправи над незгодними та з метою особистого збагачення голови Наталії Корчак та членів НАЗК. За її словами, результати перевірок фальсифікуються так, як це потрібно керівництву.

У Корчак спростували всі звинувачення Соломатіної та позвалися на неї до суду. 

Генеральний прокурор ухвалив рішення про передачу Службі безпеки України справи щодо керівництва НАЗК, яку розслідувало НАБУ.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: