«Не вірте їм». Бельгійське видання дало поради європейцям про те, як робити бізнес в Росії

«Не вірте їм». Бельгійське видання дало поради європейцям про те, як робити бізнес в Росії
Фото з відкритих джерел

Зберігайте пильність, тому що впевненим в результаті не можна бути до самого підписання документів, - L'Echo

Бельгійське видання L'Echo опублікувало поради для європейців, які збираються вести бізнес з російськими підприємцями.

«Якщо ви збираєтеся вести бізнес в Росії, знайте, що за останні роки обстановка змінилася, все стало більш західним. Зараз партнери вже рідко виходять із себе на переговорах і сиплють погрозами на адресу співрозмовника», - зауважує видання.

L'Echo підкреслює: терпіння на переговорах і зустрічах - запорука успіху. Крім того, слід поводитися послідовно і цілеспрямовано перед російською стороною, яка помітить кожен недолік. «Озвучуйте фактів, демонструйте впевненість до себе. Але не чекайте, що все закінчиться швидко», - пише L'Echo.

«Зберігайте пильність, тому що впевненим в результаті не можна бути до самого підписання документів», - підкреслюється в статті.

«Якщо в Японії краще уникати слова «ні», в Росії все йде з точністю до навпаки. «Ні» можна часто почути в бізнесі, і це не має вас непокоїти. За радянської влади чиновник мав право самостійно зарубати проект на корені. Традиція збереглася. Зі співробітниками потрібна максимальна ясність. Образ сильного і незаперечного лідера цінується всюди. Відкрито суперечити на публіці своєму начальнику – помилка, яку не прощають», - зазначено у статті.

Видання підкреслює – ідучи на зустріч, не завжди варто чекати пунктуальності: «півгодинне запізнення - не рідкість. Тривалість теж може бути непередбачуваною». «Під час вітання потисніть руку і замість «Здрастуйте» зверніться до співрозмовника по імені. Якщо спочатку він буде скупий на посмішки, не варто лякатися», - радить L'Echo.

Зазначається – з партнерами-росіянами можна говорити не про все: «тема бесіди може стосуватися міжнародних відносин, миру в усьому світі, змін в суспільстві. Культура теж може стати прекрасним предметом розмови, тому що тут у росіян і європейців - багато спільного. Але якщо ви збираєтеся вести бізнес, обговорювати політику не варто».

«Якщо співрозмовник запрошує вас до себе додому, вважайте це проявом великої симпатії. Але знайте, що спиртного і їжі там, швидше за все, буде більш ніж достатньо. Відмовлятися від такого запрошення можна лише під дуже значущим приводом», - підкреслює видання.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: