Несанкціонований відбір газу? Оператори газорозподільних мереж зробили гучну заяву

Несанкціонований відбір газу? Оператори газорозподільних мереж зробили гучну заяву
Після 20 січня оператори газорозподільних мереж не користувалися послугами балансування Оператора ГТС

Твердження про несанкціонований відбір газу з боку Оператора ГТС, розповсюджене деякими ЗМІ не відповідає дійсності - заява

Оператори газорозподільних мереж впродовж останніх місяців купують газ на Українській енергетичній біржі. Послуга балансування використовувалась ними тільки у перші два тижні 2020 року, як це й передбачено законодавством. Після 20 січня оператори газорозподільних мереж не користувалися послугами балансування Оператора ГТС. Як заявили в Регіональній газовій компанії, інформація, яка з’явилася в деяких ЗМІ про несанкціонований відбір газу – це маніпуляція і вона не відповідає дійсності.

«З метою зменшення платіжок для побутових споживачів в опалювальний період, Регулятор прийняв рішення зменшити тарифну виручку операторів газорозподільних мереж в першому кварталі, та компенсувати її в другому та третьому кварталах, про що Оператор газотранспортної системи був заздалегідь проінформований.  У вз”язку з цим оператори газорозподільних мереж направили Оператору ГТС пропозиції щодо внесення змін в графік розрахунків за надані послуги балансування з врахуванням рішення, прийнятого регулятором», - йдеться у заяві. 

Також у компанії зазначили, що затверджені регулятором наприкінці грудня тарифи на доставку газу не покривають повної собівартості послуги. І про це неодноразово наголошували як оператори газорозподільних мереж, так і Оператор ГТС.

«Задля уникнення касових розривів в майбутньому та запобігання створення ситуації затримки розрахунків між учасниками ринку необхідно привести тарифи на розподіл до беззбиткового рівня», - заявили у компанії.

Региональная газовая компания - сервисная компания, предоставляющая услуги по финансовому, юридическому, технологическому консалтингу, повышающие стандарты обслуживания, среди которых единый контакт-центр и телекоммуникационные услуги по защищенному онлайн доступу клиентов к личным счетам. Клиентами компании являются поставщики газа в 16 регионах страны, а также 19 газораспределительных компаний, на обслуживании которых находится более 200 тыс км газопроводов и 8 млн бытовых потребителей газа.


Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: