Нідерланди будуть судитися з Кремлем через катастрофу МН17

Нідерланди будуть судитися з Кремлем через катастрофу МН17
Міністр закордонних справ Нідерландів Стеф Блок

Росія відмовилася від усіх зусиль розпочати переговори щодо можливого врегулювання або компенсацій жертвам катастрофи «Боїнга» 2014 року

Нідерланди розглядають можливість звернутися до міжнародного суду щодо МН17, після того як переговори з Кремлем зайшли в глухий кут.

Про це, посилаючись на лист міністра закордонних справ Нідерландів Стефа Блока до парламенту, повідомляє The New York Times.

«Нідерланди розглядають можливість звернутися до міжнародного суду після того, як переговори з Кремлем зайшли в глухий кут через відповідальність за збиття пасажирського літака у небі над Україною в 2014 році, в результаті загинуло 298 людей, багато з яких були громадянами Нідерландів», - йдеться у повідомленні.

У листі, поданому в парламент вранці в четвер, міністр закордонних справ Стеф Блок заявив, що Росія відмовилася від усіх зусиль розпочати переговори щодо можливого врегулювання або компенсацій жертвам катастрофи «Боїнга» 2014 року, і що уряд розглядає «можливі наступні кроки», включно з «поданням справи до міжнародного суду чи організації».

«Нідерланди та Австралія, чиї громадяни склали найбільшу кількість жертв, зробили кілька запитів до Росії через дипломатичні канали з метою залучити її до офіційних нарад з метою встановлення істини та досягнення справедливості та відповідальності», - йдеться у листі Блока, який був отриманий The New York Times.

За його словами, дипломатичні зусилля не дали результату щодо відповідальності Росії, хоча уряд Нідерландів залишається відкритим для діалогу.

Зазначимо, що 6 грудня українські депутати продовжили дію угоди щодо розслідування збитого росіянами МН17.

Нагадаємо, рідні 55 загиблих у авіакатастрофі рейсу МН17, що сталася у 2014 році на сході України, позиваються до Європейського суду з прав людини проти Росії, звинувачуючи Москву у порушенні їхніх прав та в саботажі слідства.

Міністр оборони Нідерландів Анк Бейлевелд заявила, що розвідка Росії намагалася вкрасти документи про розслідування авіакатастрофи MH17.

Як повідомлялося, Boeing-777 «Малайзійських авіаліній». що виконував рейс MH17 із Амстердама в Куала-Лумпур, був збитий над Донбасом у липні 2014 року. На борту лайнера було 283 пасажири і 15 членів екіпажу, всі вони загинули.
У вересні 2016 року Спільна слідча група (JIT) оголосила, що на підставі неспростовних доказів встановлено: літак був збитий ракетою зенітно-ракетного комплексу Бук 9M38, запущеною із контрольованої проросійськими бойовиками території на сході України. Крім того, 24 травня
Міжнародна спільна слідча група поінформувала, що Бук, із якого збито літак, належить 53-й зенітно-ракетній бригаді протиповітряної оборони російських збройних сил, що дислокується у Курську.

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: