Депутати продовжили дію угоди щодо розслідування збитого росіянами МН17

Депутати продовжили дію угоди щодо розслідування збитого росіянами МН17
Розслідування щодо катастрофи МН17 триває 

За ратифікацію відповідного законопроекту проголосували 228 народних депутатів

Верховна Рада України в четвер, 6 грудня, продовжила термін дії Угоди між Україною та Нідерландами про міжнародне розслідування авіакатастрофи малазійського боїнга рейсу MH17.

Зазначено, що за ратифікацію відповідного законопроекту проголосували 228 народних депутатів.

Як говориться в пояснювальній записці до законопроекту, документ «сприятиме подальшому практичному залученню нідерландської сторони до розслідування причин авіакатастрофи рейсу МН17 авіакомпанії Малайзійські авіалінії, яка сталася на території України 17 липня 2014 року».

Зазначимо, що Австралія може заборонити в'їзд в країну причетним до катастрофи МН17.

Нагадаємо, рідні 55 загиблих у авіакатастрофі рейсу МН17, що сталася у 2014 році на сході України, позиваються до Європейського суду з прав людини проти Росії, звинувачуючи Москву у порушенні їхніх прав та в саботажі слідства.

Міністр оборони Нідерландів Анк Бейлевелд заявила, що розвідка Росії намагалася вкрасти документи про розслідування авіакатастрофи MH17.

Boeing-777 «Малайзійських авіаліній», що виконував рейс MH17 із Амстердама в Куала-Лумпур, був збитий над Донбасом у липні 2014 року. На борту лайнера було 283 пасажири і 15 членів екіпажу, всі вони загинули.

У вересні 2016 року Спільна слідча група (JIT) оголосила, що на підставі неспростовних доказів встановлено: літак був збитий ракетою зенітно-ракетного комплексу «Бук» 9M38, запущеною із контрольованої проросійськими бойовиками території на сході України.

Крім того, 24 травня Міжнародна спільна слідча група поінформувала, що «Бук», із якого збито літак, належить 53-й зенітно-ракетній бригаді ППО російських збройних сил, що дислокується у Курську.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: