Росія намагалася викрасти дані розслідування катастрофи MH17 - міністр оборони Нідерландів

Росія намагалася викрасти дані розслідування катастрофи MH17 - міністр оборони Нідерландів

Нідерланди та Велика Британія розкрили спецоперацію офіцерів ГРУ

Міністр оборони Нідерландів Анк Бейлевелд заявила, що розвідка Росії намагалася вкрасти документи про розслідування авіакатастрофи MH17.

Про це повідомила Associated Press.

Інформація прозвучала під час брифінгу у Гаазі щодо діяльності російських спецслужб. 

«Ми усвідомлювали зацікавленість російських спецслужб у цьому розслідуванні та вжили відповідних заходів», - йдеться у повідомленні. 

Бейлевелд додала, що влада Нідерландів залишається дуже уважною у цьому питанні.

Під час брифінгу також повідомлялося, що розвідки Нідерландів та Великої Британії розкрили масштабну кібероперацію офіцерів ГРУ Росії проти Організації із заборони хімічної зброї, яку намагались здійснити у квітні 2018 року. 

Нагадаємо, раніше міноборони РФ провело прес-конференцію, на якій повідомило про те, що ракету, якою збили авіалайнер рейсу МН17, в грудні 1986 року нібито передали до військової частини 20152, а саме до зенітно-ракетної бригади в Тернопільській області Української СРСР. Про це заявив начальник головного ракетно-артилерійського управління міністерства оборони РФ генерал-лейтенант Микола Паршин.

В Україні заяву назвали черговим невдалим фейком Кремля.

Міжнародна слідча група (Joint International Team, JIT) із розслідування катастрофи малайзійського авіарейсу МН17, збитого над Донбасом у 2014 році, зажадала побачити нові «докази» росіян щодо причин трагедії.

Також російський авіаексперт Вадим Лукашевич заявив, що Росія не надала доказів передачі Україні ракети, якою збили рейс МН17.

Читайте також інтерв'ю Вадима Лукашевича: Провина Росії у катастрофі МН17 вже доведена

 




Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: