Німеччина готова до виходу Великої Британії із ЄС

Німеччина готова до виходу Великої Британії із ЄС

Франція готова підтримати продовження перехідного періоду на рік

Заступник міністра фінансів ФРН Йорг Кукіс заявив про те, що Берлін готовий до виходу Великої Британії із ЄС. При цьому Берлін буде займатися такими питаннями як зміни до правил роботи фінансового сектору і сфери страхування у випадку потреби. Відповідні заяви Йорг Кукіс зробив в рамках конференції представників сфери страхування в Берліні. Про це повідомляє інформаційне агентство Reuters.

Зі свого боку міністр кабінету міністрів Великої Британії Девід Лідінгтон заявив, що на сьогодні дуже рано говорити про вартість продовження перехідного періоду для Лондона в рамках виходу із ЄС. При цьому британський урядовець заперечив, що продовження перехідного періоду на рік для Великої Британії коштуватиме 13,1 млрд. доларів. Сама ідея продовження перехідного періоду, яка була запропонована в четвер Терезою Мей, має допомогти Великій Британії і ЄС вирішити суперечності щодо режиму кордону між Республікою Ірландія і британською Північною Ірландією.

В той же час міністр фінансів Франції Бруно Ле Мейр натякнув, що Париж може підтримати пропозицію ЄС щодо продовження перехідного періоду іще на один рік. Відповідну ідею озвучив Мішель Берньє, який веде переговори щодо Brexit із боку ЄС. Хоча Тереза Мей говорила лише про декілька додаткових місяців перехідного періоду.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: