Німеччина відмовилася позбутися американської ядерної зброї

Німеччина відмовилася позбутися американської ядерної зброї

Очільник МЗС Німеччини Хайко Мас про відмову від ядерної зброї: необхідні угоди на широкій основі, а не тільки з окремими країнами

Міністр закордонних справ Хайко Мас підкреслив, що якщо зброя і має зникнути, то повсюдно, а не тільки на території ФРН

Німеччина виступає проти одностороннього виведення ядерної зброї зі своєї території. Про це заявив глава німецького МЗС Хайко Мас в рамках візиту до Хіросіми, пише Deutsche Welle.

Міністр підкреслив, що якщо зброя і має зникнути, то повсюдно, а не тільки на території ФРН. Він зазначив, що користі від транспортування ядерної зброї з однієї держави в іншу немає: «Необхідні угоди на широкій основі, а не тільки з окремими країнами».

Хайко Мас прибув до Японії напередодні дводенного саміту глав МЗС країн G20 в Нагої. Під час візиту до Хіросіми він поклав вінок у пам'ять про жертви ядерних бомбардувань Хіросіми і Нагасакі. «Пам'ять про людське горе в Хіросімі і Нагасакі не повинна потьмяніти», - зазначив глава МЗС Німеччини.

За даними Deutsche Welle, зараз у Німеччині розміщено близько 20 ядерних бомб США. Політики з Лівої партії та «Спілки-90/зелених» виступають за виведення озброєнь.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: