Новинський розповів, як вперше на окупований Донбас привезли Благодатний вогонь

Новинський розповів, як вперше на окупований Донбас привезли Благодатний вогонь
Нардеп Вадим Новинський 

Опозиційний депутат розповів про святкування Великодня на території окупованого Донбасу

Нардеп від Опозиційного блоку Вадим Новинський повідомив про те, що Благодатний вогонь з Єрусалима був доставлений на територію окупованого Донбасу.

«Вперше з 2014 року - з початку бойових дій на Сході України - Благодатний вогонь, привезений до Києва з Єрусалима, був переданий і в Донецьк. Це сигнал нашим братам і співвітчизникам, які перебувають на непідконтрольній Києву території: ми залишаємося єдиними, як би нас не намагалися роз'єднати», - про це на своїй сторінці в «Фейсбук» повідомив глава фракції «Опозиційний блок» Вадим Новинський.

Він заявив, що упевнений, що для людей по той бік лінії розмежування - це можливість мати почуття причетності до великого Свята, відчувати єдність зі своїми братами в рамках єдиної Церкви.

«Українська православна церква (Московського патріархату - ред.) відіграє важливу роль в процесі об'єднання країни. Донецька і Маріупольська єпархія продовжує залишатися єдиною - незважаючи на триваючі бойові дії на Донбасі. Але саме з духовного єднання має розпочатися реальне об'єднання країни», - зазначив нардеп.

Також Новинський вважає, що такі кроки можуть дати набагато більше для досягнення миру, ніж «заяви політиків, що вправляються в красномовстві замість конкретних справ».

«Звістка про Воскресіння Христа і супроводжуючі його чудеса несуть мир і любов, об'єднуючи віруючих, а не поглиблюючи ворожнечу між громадянами однієї держави. Саме з таких кроків починається процес подолання протистояння, починається шлях до миру», - вважає нардеп.

Зазначимо, що 27 квітня глава парламентської фракції Опозиційного блоку Вадим Новинський в складі делегації Української православної церкви на чолі з керуючим справами УПЦ (МП) Митрополитом Бориспільським та Броварським Антонієм привіз до Києва Благодатний вогонь для українців.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: