Новинський закликав депутатів не допомагати Порошенку в його виборчій кампанії

Новинський закликав депутатів не допомагати Порошенку в його виборчій кампанії
Глава фракції Опозиційного блоку Вадим Новинський прокоментував голосування парламентарів щодо перейменування УПЦ МП

Нардеп закликав парламент «залишитися в конституційному полі і не підігрувати виборчій кампанії президента»

Глава фракції Опозиційного блоку Вадим Новинський вважає, що у віруючих вже колишньої УПЦ МП (20 грудня Верховна Рада проголосувала за перейменування УПЦ МП на «Російську православну церкву» в Україні., - ред) влада бачить для себе загрозу.

«Порушуючи регламент, коаліція намагається поставити до порядку денного і проголосувати законопроекти, спрямовані на знищення канонічної Української православної церкви. Цим влада остаточно протиставила себе українському народові», - таку заяву зробив з парламентської трибуни голова фракції Опозиційного блоку Вадим Новинський.

На переконання Новинського, «влада ставить під загрозу існування УПЦ Московського патріархата», прихожанами якої, як стверджує депутат, «є більше 32% громадян України, а це близько 10 мільйонів чоловік, які сьогодні можуть бути позбавлені права на свободу совісті і релігії».

Нагадаємо, сьогодні парламентом у першому читанні прийнятий законопроект № 4511, який передбачає особливу процедуру реєстрації релігійних організацій в залежності від їх центру. У Московському патріархаті вважають, що це є «дискримінацією цієї конфесії і суперечить Конституції».

«Авторами законопроекту УПЦ названа інструментом маніпуляцій Кремля без будь-яких доказів. У вірян УПЦ влада бачить для себе загрозу. Опозиційний блок виступає проти створення провладних релігійних організацій за рахунок ущемлення в правах третини українського народу. Це злочин проти держави», - зазначив нардеп у виступі.

Новинський закликав парламент «залишитися в конституційному полі і не підігрувати виборчій кампанії президента». На думку нардепа від Опоблоку «рівень недовіри до Порошенка з боку українського суспільства перевищує 80%».

Джерело: Апостроф

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: