Новий австрійський прем’єр сьогодні відвідає Брюссель

Новий австрійський прем’єр сьогодні відвідає Брюссель
Себастьян Курц 

Себастьян Курц має намір розвіяти сумніви і настороженість щодо нового уряду в столиці ЄС

Очільник уряду Австрії Себастьян Курц в вівторок вирушить в Брюссель для того, щоб розвіяти будь-які сумніви в керівництва ЄС після того як ним було створено правлячу коаліцію разом із правоцентричною Партією свободи. Дане перше закордонне турне можна вважати спробою відповісти на лист очільника Європейської Ради Дональда Туска, в якому той виклав занепокоєння ЄС щодо нового уряду.

Глава Європейської Ради перш за все наголосив на тому, що розраховує, що Відень і далі буде продовжувати грати конструктивну роль в ЄС і проводити проєвропейську політику. Це для Брюсселя є принциповим моментом, оскільки із липня до грудня 2018 року Австрія буде головувати в Раді  ЄС. Як наслідок, австрійський прем’єр планує ввечері в вівторок зустрітися із Дональдом Туском і очільником Єврокомісії Жаном-Клодом Юнкером і розвіяти залишки сумнівів. Про це повідомляє інформаційне агентство Reuters.

На фоні проведення до присяги нового уряду лише член Єврокомісії від Франції П’єр Московічі наголосив на тому, який контраст у формі доволі стриманої реакції ЄС можна відслідкувати цього разу порівняно із 2000 роком, коли коаліційний уряд за участю Партії свободи бойкотували. Окрім того Московічі заявив про те, що значна присутність в уряді правих почне даватися взнаки. 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: