Очільник британського МЗС попередив про небезпеку відсутності угоди із ЄС

Очільник британського МЗС попередив про небезпеку відсутності угоди із ЄС
Новий глава МЗС Британії Джеремі Хант

Джеремі Хант здійснив перший закордонний візит

Нещодавно призначений на посаду керівника зовнішньополітичного відомства Великої Британії Джеремі Хант попередив про небезпеки і ризики відсутності угоди із ЄС на березень 2019 року. Про це повідомляє інформаційне агентство Reuters.

Причиною такого сценарію за його словами може стати те, що Брюссель очікує подальших поступок і зміни позиції Великої Британії. Дані заяви Джеремі Хант озвучив в рамках свого першого закордонного візиту. В Берліні очільник британського МЗС назвав ФРН найкращим другом Великої Британії в світі і відзначив спільну відданість двох столиць міжнародному порядку, який заснований на правилах. Проте такий стан справ, як відзначив Хант у спільній прес-конференції із німецьким візаві Хайко Маасом, може бути поставлений під загрозу хаотичним виходом Великої Британії із ЄС.

Очільник МЗС Великої Британії заявив, що варіант відсутності угоди на березень 2019 року зберігається. Джеремі Хант висловив побоювання, що хаотичний вихід Великої Британії із ЄС змінить в негативний бік ставлення британського населення до Європи і цей стан справ буде важко виправити в майбутньому. Зі свого боку Хайко Маас заявив, що ФРН не хоче отримати хаотичний вихід Британії із ЄС. За словами очільника МЗС ФРН кожна сторона повинна буде прийняти кроки на зустріч одна одній. При цьому спільні інтереси країн ЄС, як наголосив Маас, мають бути гарантовані. 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: