Одеський суддя вивів з-під арешту судно, що заходило до окупованого Криму. Прокуратура завела справу

Одеський суддя вивів з-під арешту судно, що заходило до окупованого Криму. Прокуратура завела справу
Судно, що заходило до окупованого Кримувдалося вивести з-під арешту, який тривав два роки
Фото: Facebook колишнього генпрокурора Юрія Луценка

Служителя Феміди запідозрили у завідомо неправосудному рішенні

Прокуратура Криму розпочала кримінальне провадження за фактом постановлення суддею завідомо неправосудного рішення (ч. 2 ст. 375 КК України).

За даними прокуратури, суддя одного з районних судів Одеси 13 травня 2020 року виніс рішення щодо скасування арешту на судно у кримінальному провадженні за фактом незаконного видобутку піску в заповідних зонах Чорного моря біля узбережжя Криму.

Арешт був накладений цим судом ще 16 липня 2018 року за клопотанням прокуратури АР Крим у вигляді забезпечення відшкодування збитків через нелегальний видобуток природних копалин, які, відповідно до висновку експертизи, становлять понад 140 млн грн.

Після передислокації органу досудового розслідування – Головного управління Нацполіційї в АР Крим та м. Севастополі з Одеси до Херсону, достовірно знаючи про непідсудність справи районному суду Одеси, адвокати власника у березні 2020 року звернулись саме до цього суду.

У прокуратурі пообіцяли оскаржити незаконне рішення райсуду в Апеляційному суді Одеської області, а діям судді – дати відповідну правову оцінку.

За даними джерел «Главкома», мова йде про суддю Приморського районного суду Одеси Анатолія Деруса сприяння голови суду Сергія Кічмаренка. Під скасуванням арешту опинилося на судно Seabreeze, власником якої є Trans Holdings Overseas S.A. з реєстрацією в офшорі.

Арешт був накладений цим же судом ще 16 липня 2018 року за клопотанням прокуратури АР Крим в рамках кримінального провадження з незаконного видобутку піску в заповідних зонах Чорного моря судно-земснарядом «Печора», який теж належить вказаній офшорній компанії. Це судно також неодноразово заходило до портів тимчасово окупованого півострова для розвантаження піску. А суховантаж  Seabreeze був арештований в якості забезпечення відшкодування збитків через нелегальний видобуток природних копалин.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: