Опоненти Дарвіна та гомофоби. Die Welt - про нові обличчя нелегітимної Держдуми

Опоненти Дарвіна та гомофоби. Die Welt - про нові обличчя нелегітимної Держдуми
Володін виходить з тіні

Німецькі ЗМІ вважають, що російські депутати, у яких Путін забрав владу, можуть відзначитися тільки екстравагантними вчинками

Нещодавно обраний російський парламент не має при президенті Володимирі Путіні жодної влади. І якщо Держдума з’являється в заголовках, то лише завдяки ескападам депутатів. Німецьке видання Die Welt перераховує найбільш ймовірних, на її погляд, кандидатів на потрапляння на перші шпальти.

Відкриває список В'ячеслав Володін. «Є Путін - є Росія. Нема Путіна - нема Росії», - заявив він восени 2014 року, виступаючи на Валдайській форумі. До недавніх пір Володін «діяв швидше за лаштунками, як заступник голови адміністрації президента, смикаючи за ниточки російської політики». Тепер, зайнявши крісло спікера Держдуми, він виходить з тіні. «Серед представників вищого ешелону влади Володін в деякому роді виняток: він не має відношення до спецслужб», - відзначає видання.

Іннший політик - Віталій Мілонов - «найвідоміший російський гомофоб». «До недавніх пір він був депутатом Законодавчих зборів Санкт-Петербурга, де в 2011 році прославився законом про заборону пропаганди гомосексуалізму. Він виступав різко проти концертів Мадонни і Леді Гаги в північній столиці, аргументуючи тим, що обидві поп-діви позитивно відгукувалися про геїв і лес бійок», - нагадує видання.

Дісталося від Милонова і Чарльзу Дарвіну, продовжує автор статті: «депутат вважає «теорію походження видів» нісенітницею і публічно обурювався з приводу її викладання в школах. Уже не перший рік він виступає за заборону абортів. Тепер, пройшовши до Держдуми, він зможе дати вихід всім своїм надконсерватівних ідеям».

Присутня в списку яскравих особистостей нової Держдуми за версією Die Welt і Наталія Поклонська. «Завдяки своїм висловлюванням на прес-конференціях приваблива молода жінка-прокурор стала справжньою зіркою YouTube. В Японії блондинка в уніформі стала популярним персонажем коміксів манга, а в соціальних ЗМІ - обличчям російського патріотизму в такому собі незвичайному прояві», - йдеться в статті. У кабінеті так званого «екс-генпрокурора» окупованого Криму висів портрет останнього російського царя Миколи II.

Далі - інша дама-депутат, кар'єра якої примітна тим, що починала вона як опозиціонер. Йдеться про Ірину Ярову, яка протягом 10 років була членом партії «Яблуко», а на початку 2000-х навіть працювала у Фонді «Відкрита Росія» Михайла Ходорковського. З 2007 року вона вступила до лав «Єдиної Росії» і сьогодні відома в першу чергу завдяки жорстким поправкам до антитерористичного закону, прийнятого парламентом у цьому році. Тепер російські телекомунікаційні компанії будуть зобов'язані впродовж півроку зберігати дані про всі розмови, смс-повідомлення та іншу інформацію про користувачів, забезпечуючи в разі необхідності доступ до них спецслужбам. «Для російських користувачів інтернету Ярова стала ненависної фігурою», - зауважує автор статті. У новій Думі вона обійме посаду віце-спікера.

На закінчення Die Welt пише про депутата Держдуми від партії ЛДПР Андрія Лугового, якого спецслужби Великобританії підозрюють в отруєнні екс-агента ФСБ Олександра Литвиненка радіоактивним полонієм в листопаді 2006 року. «Луговому не варто боятися видачі британцям - з 2007 року він має депутатську недоторканність. У парламенті минулого скликання він був в числі авторів законопроекту, що дозволяє російським відомствам закривати інтернет-сайти без судової постанови», - пише Die Welt.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: