Оприлюднені подробиці обстрілу насосної станції на Донбасі

Оприлюднені подробиці обстрілу насосної станції на Донбасі
Насосна станція першого підйому Південно-Донбаського водоводу

Збройні формування ОРДО обстріляли станцію з гранатометів

Українська сторона Спільного центру з контролю та координації питань припинення вогню та стабілізації лінії розмежування сторін (СЦКК) повідомляє, що 11-го червня близько 7.00 незаконні збройні формування ОРДО обстріляли з гранатометів та вивели з ладу насосну станцію першого підйому Південно-Донбаського водоводу. Про це інформує прес-центр Штабу АТО.

Постраждалих серед персоналу станції немає. Наслідки обстрілу з’ясовуються, але достовірно відомо, що станція знову не працює.

«Українська сторона впевнена, що цей обстріл ні що інше, як провокація з метою дискредитації української влади та ЗСУ. Насосна станція Південно-Донбаського водоводу, як і інші критичні екологічні об’єкти цивільної інфраструктури Донбасу знаходиться під особливою увагою керівництва АТО щодо недопущення в місцях їхнього розташування будь яких порушень режиму припинення вогню, навіть, коли ЗСУ мають потребу відкрити вогонь у відповідь. Всі ці об’єкти мають постійні гарантії безпеки з боку ЗСУ, в той час як, з боку НЗФ ОРДО таких гарантій немає», - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, що насосна станція першого підйому Південно-Донбаського водоводу подає воду на Донецьку фільтрувальну станцію, яка забезпечує водою майже 600 тисяч людей, а також на Червоноармійську та Великоанадольську фільтрувальні станції, що обслуговують близько 400 тисяч людей на півдні Донецької області. Крім того, завдяки роботі станції, технічну воду отримують великі підприємства регіону, такі як Авдіївський коксохімічний завод та Курахівська ТЕС.

8-го червня в наслідок бойових дій станція припинила роботу. 10-го червня після проведення ремонтно-відновлювальних робіт її знову було запущено. При цьому, під час організації робіт НЗФ ОРДО постійно чинили перепони. Лише завдяки зусиллям української сторони та міжнародних організацій, ці спроби зірвати ремонтні роботи провалилися.

Характер пошкоджень насосній станції та обсяг майбутніх ремонтних робіт з’ясовуються. Українська сторона СЦКК звернулася до представників місії ОБСЄ щодо сприяння у вивченні цього питання.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: