Організатор КиївПрайду: 90% українців упевнені, що не мають геїв і лесбійок у своєму оточенні. Але це не так

Організатор КиївПрайду: 90% українців упевнені, що не мають геїв і лесбійок у своєму оточенні. Але це не так
Марш рівності у Києві, 2016 рік

В Україні тільки 5% людей сказали, що знають особисто гея або лесбійку

Член  правління та радник з безпеки КиївПрайду Зорян Кісь в інтерв’ю «Главкому» розповів про дослідження на тему ЛГБТ-спільноти, яке робили дві авторитетні організації в Україні.

«Поки що можу назвати одну цифру, якою ми вже оперуємо. В Україні тільки 5% людей сказали, що знають особисто гея або лесбійку. Ще 5% думають, що, можливо, знають. І 90% українців упевнені, що не знають нікого. Але це не так. У кожного є сусід, знайомий, родич, однокласник, однокурсник, колега чи колежанка, хтось з них – з ЛГБТ-спільноти. Проблема в тому, що ці люди бояться відкритися, вони відчувають високий ризик: ризик бути звільненим з роботи чи вигнаним з дому», - сказав Кісь.  

Також він навів приклад США, де 80% людей сказали, що знають когось з ЛГБТ-спільноти особисто.

«Це не означає, що там геїв і лесбійок більше. Це означає, що там вони почуваються комфортно і можуть бути собою», - додав радник з безпеки КиївПрайду.

Кісь також стверджує, що явище еміграції геїв з України є доволі масовим: «Це дуже засмучує, тому що ці люди могли б зробити внесок у розвиток країни. Більшість з тих, кого я знаю і хто виїхав, досить швидко досягли успіху. Це розумні, кваліфіковані, мотивовані, талановиті люди. Дуже шкода, що Україна їх втрачає».

Пояснюючи, як люди доводять порушення прав конкретно щодо них, член  правління КиївПрайду зазначив, що «довести це досить неважко». 

«Як правило, про цих людей є якісь публікації чи фото, якщо з ними дійсно щось траплялось, вони подавали заяву до поліції. І навіть сам факт відсутності розслідування або відмови його проводити – достатня підстава, щоб вважали, що тебе в Україні переслідують. Саме тому, до речі, в рамках безвізового процесу Європа вимагала, щоб трудове законодавство в Україні було без дискримінацій, щоб важче було спекулювати на своїй гомосексуальності, аби отримати притулок», - резюмував Кісь.

Читайте також статтю: Організатор КиївПрайду Зорян Кісь: Гомофобія - це хвороба, яку без провокацій не вилікувати

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: