Організатори «Євробачення» готують проти України санкції - Аласанія

Організатори «Євробачення» готують проти України санкції - Аласанія

Санкції можуть ввести через те, що Україна не пропустила на конкурс учасницю з РФ

Організатори «Євробачення» готують проти України санкції через недопуск до конкурсу учасниці від Росії, яка порушила українські закони, виступаючи в окупованій Керчі. Про це на сторінці у Facebook повідомив голова Суспільного мовлення Зураб Аласанія.

«Ранок почався з не дуже приємних новин для UA:PBC. Схоже, на нас таки чекають санкції за «незабезпечення участі в «Евробаченні 2017» учасниці від РФ Юлії Самойлової», - написав Аласанія.

Він додав, що сумнівається, що держава в обличчі СБУ захоче розділити з UA:PBC цю колізію. 

«Європейська спілка мовників» просто стає в чергу разом із РФ (яка теж, за нашою інформацією, готує свій окремий позов, наказуючи UA:PBC з політичних причин), Евроньюз, який протягує лапки за боргами імені Азарова, і багатьма іншими бажаючими придушити в колисці ледь народженого Суспільного мовника України», - підсумував Аласанія.

Раніше організатори конкурсу повідомляли, що санкції щодо України з боку EBU можуть ввести в зв'язку з ситуацією з недопуском росіянки Юлії Самойлової до участі в «Євробаченні-2017» в Києві. Крім того, організатор «Євробачення» пригрозила Україні ізоляцією від конкурсу.

Самойлову не пропустили до України через виступи в окупованому Криму.

22 червня, Женевське управління примусового стягнення заборгованості арештувало 15 млн євро, які були виділені урядом України як гарантія проведення «Євробачення». Однак управління не повідомило про підстави накладення арешту й не вказало ініціатора цієї процедури. 

Читайте також статтю «Главкома» «Якою побачили Україну гості «Євробачення-2017»? Результати соцопитування»

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: