Отруєння Скрипаля: Розробник «Новачка» розповів про протиотруту

Отруєння Скрипаля: Розробник «Новачка» розповів про протиотруту
Віл Мірзаянов

Організми Скрипаля і його доньки безповоротно пошкоджено

Вчений Віл Мірзаянов, який брав участь у створенні хімічних отруйних речовин нервово-паралітичної дії «Новачок», використаних при отруєнні у Великобританії колишнього полковника ГРУ Сергія Скрипаля, розповів про протиотруту від речовини в інтерв'ю російській службі BBC.

«Перша допомога — це атропін та афін. Ще були розроблені інші антидоти, більш сильні. Вони є, вони допомагають, щоб як би припинити, зупинити дію цієї отруйної речовини. Але! Вони не виліковують людину», — сказав Мирзаянов.

За його словами, Скрипалю і його дочці «швидше за все, ввели, хоч і пізно, атропін або афін у вену і допомогли», проте їх організми вже були безповоротно пошкоджено до того моменту.

Як відомо, Велика Британія готова провести міжнародну експертизу нервово-паралітичної речовини, якою отруїли колишнього розвідника РФ Сергія Скрипаля.

Як відомо, отруєних росіян – Сергія Скрипаля і його дочку Юлію – знайшли без свідомості в центрі міста Солсбері в неділю, 4 березня.

У Великобританії встановили, що колишнього російського шпигуна та його доньку  отруїли нервово-паралітичною речовиною військового типу «Новачок», яку розробляла Росія.

Нагадаємо, 15 березня Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг заявив, що безрозсудна поведінка Росії протягом багатьох років стала фоном для отруєння на території Великої Британії екс-російського шпигуна Сергія Скрипаля та його доньки. 

Раніше стало відомо, що Британія припиняє двосторонні зв'язки з Росією.

У середу Велика Британія вирішила вислати з країни 23 російських дипломата, тому що уряд вважає РФ відповідальною за отруєння колишнього російського шпигуна Сергія Скрипаля та його доньки.

Посольство Росії назвало рішення Великої Британії про висилку 23 дипломатів РФ неприйнятним.

12 березня британський прем'єр Тереза Мей оголосила, що з «високою імовірністю» Росія винна у спробі вбивства Сергія Скрипаля та його доньки Юлії.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: