Отруєння Скрипаля: в Конгрес США внесли законопроект про санкції проти РФ

Отруєння Скрипаля: в Конгрес США внесли законопроект про санкції проти РФ
Конгрес США

Пропонується накласти санкції на осіб, причетних до замаху на Скрипаля, а також на російські фінансові інституції

У Конгресі США подали законопроект про санкції проти РФ через отруєння колишнього розвідника Сергія Скрипаля та його дочки Юлії.

 Про це повідомила прес-служба конгресмена-демократа Хоакіна Кастро.

Автори документа - член Комітету з розвідки Палати представників Кастро і представник Республіканської партії Майк Тернер.

«Російський уряд санкціонував напад на Сергія і Юлію Скрипалів і поліцейського Ніка Бейлі минулого місяця на території Британії, порушив міжнародне право, що свідчить про зростання агресії Путіна та ігнорування міжнародних стандартів поведінки», - йдеться в поясненні до проекту.

На думку конгресменів, необхідно, щоб Сполучені Штати рішуче відреагували на це нарівні з іншими країнами.

Так, пропонується накласти санкції на осіб, причетних до замаху на Скрипаля, а також на російські фінансові інституції, «поки Путін не припинить свою практику вбивства експатріантів і дисидентів за межами Росії».

«Ми повинні направити чітке двопартійне повідомлення про те, що Сполучені Штати стоять разом із нашими союзниками і не терпітимуть таких незаконних дій», - йдеться в повідомленні.

Як повідомлялося, у п'ятницю, 6 квітня, адміністрація США оголосила про запровадження нового пакету санкцій проти десятків фізичних та юридичних осіб в Російській Федерації. Серед них - наближені до Кремля бізнесмени Олег Дерипаска, Ігор Ротенберг, Кирил Шамалов, Віктор Вексельберг, сенатор Сулейман Керімов, голова правління «Газпрому» Олексій Міллер, секретар Ради нацбезпеки Микола Патрушев, колишній «охоронець» Путіна, нині керівник Росгвардії Віктор Золотов та інші. Крім того, американський Мінфін запровадив обмеження проти 15 юридичних осіб – компаній та організацій.

У Росії вже пообіцяли карати тих, хто відмовиться працювати з «санкційними» компаніями.

Під санкції США загалом потрапили понад 400 компаній з РФ.

У п’ятницю також стало відомо, що Сергій Скрипаль вийшов з критичного стану та починає одужувати.

Напередодні Юлія Скрипаль зробила першу заяву після виходу з коми. Вона, зокрема, відмовилась від допомоги російського посольства.

Раніше медики повідомляли, що отруйна речовина, якою були отруєні російський екс-шпигун Сергій Скрипаль та його донька, могла призвести до серйозних пошкоджень у їхньому мозку.

Як відомо, 4 березня у британському Солсбері чоловіку і жінці стали погано в торговому центрі, після чого вони були шпиталізовані з серйозним отруєнням невідомою речовиною.

Постраждалими виявилися російський розвідник Сергій Скрипаль, який був засуджений в РФ за шпіонаж на користь Великої Британії, та його донька.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: