У Росії обіцяють карати тих, хто відмовиться працювати з «санкційними» компаніями

У Росії обіцяють карати тих, хто відмовиться працювати з «санкційними» компаніями
Денис Мантуров

До російських компаній, які будуть відмовлятися працювати з узятими під обмеження підприємствами, застосують покарання

Міністерство промисловості і торгівлі Російської Федерації посилить підтримку взятих під нові американські санкції російських компаній. Таку заяву зробив глава відомства Денис Мантуров, повідомляє ТАСС у п'ятницю, 6 квітня.

Так, до російських компаній, які будуть відмовлятися працювати з узятими під обмеження підприємствами, застосують покарання.

«Були деякі прецеденти з раніше введеними санкціями проти російських компаній, і деякі банки, споживачі намагалися максимально уникати користування продукцією цих компаній. Ми це не приймаємо, за це будемо жорстко карати», - сказав Мантуров.

Міністр уточнив, що мова йде про адміністративні покарання.

Як повідомлялося, у п'ятницю, 6 квітня, адміністрація США оголосила про запровадження нового пакету санкцій проти десятків фізичних та юридичних осіб в Російській Федерації. Серед них - наближені до Кремля бізнесмени Олег Дерипаска, Ігор Ротенберг, Кирил Шамалов, Віктор Вексельберг, сенатор Сулейман Керімов, голова правління Газпрому Олексій Міллер, секретар Ради нацбезпеки Микола Патрушев, колишній "охоронець" Путіна, нині керівник Росгвардії Віктор Золотов та інші. Крім того, американський Мінфін запровадив обмеження проти 15 юридичних осіб – компаній та організацій.

Усі їхні активи, що підпадають під юрисдикцію США, заблоковані. Фізичним та юридичним особам у Сполучених Штатах заборонено мати з ними справи чи укладати угоди. Крім того, особи, які не є резидентами США, можуть також потрапити під санкції через свідоме проведення значних транзакцій з особами та компаніями, зазначеними в списку санкцій США.

Україна має намір синхронізувати свій режим санкцій з американським. Про це заявив у п'ятницю, 6 квітня, президент Петро Порошенко, вітаючи розширення санкцій США проти фігурантів «кремлівського списку».

Також Мінфін США дав роз’яснення, за що ввели санкції проти російських олігархів.

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: