Парламент Македонії проголосував за зміну назви країни

Парламент Македонії проголосував за зміну назви країни

Внесення змін до конституції було ухвалено мінімальною кількістю голосів

У п'ятницю пізно ввечері депутати Народних зборів Македонії схвалили пропозиції уряду про початок внесення змін до конституції щодо зміни назви країни.

Як повідомляє Kanal5, відповідне рішення підтримали 80 депутатів із 120.

Проти проголосувало 39 депутатів. Таким чином, внесення змін до конституції було ухвалено мінімальною кількістю голосів.

Для остаточного внесення змін депутатам ще треба провести два голосування - простою та конституційною більшістю - вже напряму щодо внесення змін у конституцію. 

Нагадаємо, у жовтні уряд Македонії на позачерговому засіданні затвердив пропозиції змін у конституцію, тим самим розпочавши процедуру зміни назви країни на Північну Македонію.

Як відомо, Греція тривалий час блокувала приєднання Македонії до Євросоюзу і НАТО, не визнаючи назву балканської країни. Грецька влада вказувала, що історична область Македонія включає в себе, в тому числі, північну частину нинішньої Греції. Цього року Скоп'є і Афінам вдалося досягти компромісу, в рамках якого Македонія має змінити назву на «Північна Македонія», що дозволить їй приєднатися до ЄС і НАТО.

Як писали раніше, переговори про вступ Македонії до Євросоюзу планується розпочати наступного року, якщо ухвалена угода набуде чинності.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: