Парламентська Асамблея НАТО прийняла проект резолюції про розширення допомоги Україні

Парламентська Асамблея НАТО прийняла проект резолюції про розширення допомоги Україні

Документ передбачає розширення допомоги країнам-партнерам, зокрема, Грузії, Молдові та Україні в сфері стратегічних комунікацій

Постійний комітет цивільного виміру безпеки ПА НАТО ухвалив проект резолюції, який передбачає розширення допомоги в сфері стратегічних комунікацій країнам-партнерам, зокрема Грузії, Молдові та Україні.

Про це в Facebook повідомила голова делегаціі ВР в ПА НАТО, нардеп від БПП Ірина Фріз. 

«В декларативній частині резолюції загрози в інформаційній сфері з боку Росії стоять поруч з загрозами з боку Ісламської Держави. Мабуть вперше, країни Альянсу публічно визнають, що кампанія з дезінформації та підриву спрямована на послаблення та дестабілізацію євро-атлантичного співтовариства та його інтеграційних процесів», - повідомила Фріз.

Резолюцією встановлюється, що країни-члени НАТО мають розробити та створити спеціальні підрозділи у взаємодії з приватними медіа-компаніями з метою постійного моніторингу щодо появи фейкових новин, ворожої пропаганди та протидії ним за допомогою фактів.

Резолюція закликає збільшити фінансування інституцій Альянсу та спільних установ в інформаційній сфері, зокрема Відділ Публічної Дипломатії НАТО та відповідних центрів компетенції (COE).

Документ передбачає ревізію майданчиків інститутів НАТО та збройних сил країн-членів в соціальних мережах з метою підвищення рівня стратегічних комунікацій.

Забезпечити обмін досвідом щодо захисту виборчих кампаній, політичних партій та виборчих комісій від кібер-атак.

Забезпечити модернізацію журналістських стандартів у відповідь на загрозу з боку фейкових новин та акцентувати увагу на важливості перевірки фактів, незалежної розслідувальної журналістики.
Документ передбачає продовження обмежувальних заходів щодо онлайн-активності терористів, підривних та дезінформаційних кампаній, що фінансуються на державами, включаючи вилучення екстремістського контенту в тісній співпраці з приватними медіа із введення міжнародних санкцій щодо осіб, залучених Росією до «мілітаризації» інформаційного простору.

Резолюція передбачає заохочення медіа-компаній та соціальних мереж до приборкання незаконного контенту, розвитку «анти-троллінгового» софту та програмного забезпечення з перевірки фактів, а також адаптації алгоритмів з метою посилення професійної журналістики та захисту користувачів соцмереж від онлайн-переслідування.

Документ передбачає розширення допомоги країнам-партнерам, зокрема, Грузії, Молдові та Україні в сфері стратегічних комунікацій.

За словами нардепа, резолюцію може бути ухвалено 9 жовтня на сесії ПА НАТО.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: