«Партія Шарія» хоче через суд отримати 3 млн грн з держбюджету

«Партія Шарія» хоче через суд отримати 3 млн грн з держбюджету
«Партія Шарія» хоче відсудити гроші з держбюджету на своє фінансування

Позов партія подала проти Національного агентства з питань запобігання корупції (НАЗК)

«Партія Шарія» подала позов до Окружного адмінсуду Києва з вимогою виплатити їй понад 3 мільйона гривень з державного бюджету України.

Про це повідомляє пресслужба суду.

Позов партія подала проти Національного агентства з питань запобігання корупції (НАЗК).

Так, позивач хоче стягнути з бюджету через НАЗК «кошти державного фінансування статутної діяльності політичних партій за 2019 рік в розмірі понад 3,2 мільйона гривень».

Також «Партія Шарія» просить суд визнати протиправною бездіяльність НАЗК, яка, на думку позивача, полягає в тому, що партія не отримала кошти держфінансування статутної діяльності за 2019 рік.

«Наразі судом вирішується питання про відкриття провадження в адміністративній справі», — йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, раніше законодавство передбачало держфінансування партій, які на виборах набрали 2% голосів або більше («Партія Шарія» набрала 2,23% на виборах 2019 року). Тобто, партія могла не пройти у Раду (бо там бар’єр у 5%), але отримувати кошти з бюджету.

Проте після останніх парламентських виборів вже новий склад Ради змінив це правило — тепер фінансування отримують лише партії, які подолали 5-відсотковий бар’єр. Таким чином, без фінансування крім «Парті Шарія» залишились «Радикальна партія Ляшка», «Сила і честь», «Опозиційний блок», «Свобода» та «Українська стратегія Гройсмана».

Нагадаємо, поліція припинила розшук проросійського блогера Анатолія Шарія у рамках розслідування кримінальної справи відносно нього за рішенням суду.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: