Парубій розповів, скільки Рада зекономила на прогульниках

Парубій розповів, скільки Рада зекономила на прогульниках

Для багатьох депутатів грошові штрафи є несуттєвими і не змушують їх ходити на засідання

Завдяки невиплаті зарплати депутатам, які не відвідують засідання парламенту, Верховна Рада України зекономила за останній час 1,5 млн гривень. Про це в понеділок на прес-конференції заявив голова Верховної Ради Андрій Парубій.
Він зазначив, що для багатьох депутатів грошові штрафи є несуттєвими і не змушують їх ходити на засідання, тому закликав громадськість здійснювати тиск на прогульників.
«За останній місяць-півтора, коли цей громадський тиск зріс, я можу сказати впевнено, що Верховна Рада стала працювати ефективніше», – заявив Парубій.
Також він упевнений, що його погроза публікувати прізвища прогульників у газеті «Голос України» також подіяла, і депутати стали активніше ходити на роботу.
Відповідаючи на запитання про те, чи може в цій ситуації бути ефективним імперативний мандат, він нагадав, що такий механізм уже працює – фракції можуть виключати депутатів, які виходять із фракції. Зокрема, цим скористалася фракція БПП, виключивши Миколу Томенка і Єгора Фірсова.
Водночас, за його словами, цей механізм викликає критику з боку західних партнерів України, які називають його недемократичним.
Парубій заявив, що підтримує надання громадянам права збирати підписи й відкликати депутатів, які неякісно працюють, однак визнав, що наразі в Раді немає голосів для ухвалення такого закону.
Як відомо, депутати зазвичай активно працюють лише по вівторках та четвергах. По п'ятницях на роботу ходить дуже мало депутатів.
Джерело: Українська правда

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: