«Північний потік-2»: ЄС продовжує підтримку транзиту російського газу через Україну - Зеркаль

«Північний потік-2»: ЄС продовжує підтримку транзиту російського газу через Україну - Зеркаль

Єврокомісія схвалила пропозицію щодо поширення вимог ЄС на «Північний потік-2»

Єврокомісія офіційно схвалила пропозицію щодо поширення на газопроводи з третіх країн вимог Третьої газової директиви, що дозволить частково контролювати російський трубопровід «Північний потік-2». Про це повідомила заступник міністра закордонних справ України Лана Зеркаль у своєму Facebook.

Як повідомляє заступниця міністр пропозицію повинні схвалити у Раді ЄС та Європарламенті. Також вона відзначає, що пропозиція ЄК стосується усіх газопроводів до та з третіх країн.

«Позиція Комісії щодо Nord Stream 2 добре відома… Nord Stream 2 не може реалізуватися у правовому вакуумі чи лиш у відповідності до законодавства третьої країни. Якщо він буде збудований, цей трубопровід потребує правової рамки, яка враховує ключові принципи правил енергетичного ринку ЄС», - наводить міністр.

Крім того, вона зазначила: «ЄС продовжує підтримку транзиту російського газу через Україну». «Ця новина – найкращий доказ того, що панічні настрої щодо Nord Stream 2 розганяти поки зарано. І що потрібно системно працювати над відстоюванням своєї думки і інтересів в ЄС», - додала Зеркаль.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: